18. října 2011 • 11:08

Šokující Feninovo přiznání: Mám deprese a jsem závislý na lécích

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážné zranění fotbalového útočníka Martina Fenina má šokující vysvětlení. V prohlášení, které poskytl jeho klub z Chotěbuzi, přiznává, že trpí depresemi a vypěstoval si závislost na prášcích. Z toho pak pravděpodobně vzešel páteční pád z okna a hospitalizace s krvácením do mozku.



"Nakonec jsem došel k poznání, že svůj zdravotní stav už sám dohromady nedám," říká Fenin v tiskové zprávě druholigové Energie.

"Pocity rezignace, osamocení a záchvaty deprese mě provázejí už několik měsíců," přiznává někdejší hvězda mládežnických výběrů.

"Dočasný únik k lékům a závislost na nich tento stav jen zhoršily a vyústily v alarmující diagnózu," pokračuje v otevřené zpovědi čtyřiadvacetiletý útočník.

S požehnáním klubu si teď bere "oddechový čas", aby mohl své problémy vyřešit a jít se léčit. "Snažil jsem se s tím bojovat, ale musím přiznat, že sám to nezvládnu," dodává Martin Fenin.

Takové přiznání vyžaduje odvahu

"Otevřenost této sebereflexe svědčí o jeho odvaze," prohlásil trenér Chotěbuzi Pele Wollitz.

"Martin měl štěstí v neštěstí, snad mu to dodá odvahu do příštích týdnů a měsíců. Ty pro něho budou hodně těžké. Jsme jeden tým a od klubu má plnou podporu. Jak se s tím popere, už ale bude záležet na něm," uvedl kouč.

Fenin stále leží na klinice Carla Thiema v Chotěbuzi a zotavuje se z vážného zranění, které utrpěl v pátek. Čtyřiadvacetiletý útočník vypadl z okna, podle všeho právě pod vlivem prášků a zřejmě i alkoholu, a krvácel do mozku.

Kdy ho propustí z nemocnice a kde se bude léčit ze svých depresí a závislosti, se rozhodne v nejbližších dnech.

Martin Fenin v dresu Chotěbuzi v hlavičkovém souboji s Markusem Thorandtem ze St. Pauli
Martin Fenin v dresu Chotěbuzi v hlavičkovém souboji  s Markusem Thorandtem ze St. Pauli

Vstoupit do diskuse
24

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud