Jan Podroužek
22. května 2012 • 18:20

Společně na základce i ve Spartě. Teď proti sobě válčí o krále střelců

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Pražský přebor zažívá svou válku kanonýrů. O víkendu si to rozdali Petr Nykl z Uhříněvsi a útočník béčka Meteoru Petr Junek v přímé bitvě. Oba měli po pětadvaceti gólech, ale po zápase je to zase jinak. Uhříněves sice vyhrála 5:3, Nykl dal ale „pouze“ dva góly, zatímco jeho soupeř zaznamenal svůj druhý letošní hattrick. Stav na čele: 1. Junek s 28 brankami, 2. Nykl o gól míň.



Skauti, zbystřete! Tahle útočná esa sbírají góly velmi pravidelně. Pražský přebor odkroutil 30. kolo a duo mladíků – třiadvacetiletý Petr Nykl a dvaadvacetiletý Petr Junek se předhánějí o střeleckého krále soutěže. „Chci to vyhrát, ale že bych se kvůli tomu rozbrečel, kdyby se mi ho nepovedlo porazit, to ne,“ říká Nykl, v civilu prodejce aut.

„Zbývají čtyři kola, zatím je to ještě v klidu. Uvidíme, jestli to bude napínavé až do konce, nebo se někdo z nás utrhne,“ přemítá Junek, student Vyšší odborné školy sportovního managementu.

Oba se poprvé potkali na základní škole na pražské Balabence. Nechodili spolu do třídy, Nykl chodil o rok výš, ale na chodbách se potkávali. „Osobně se neznáme. Vybavuju si ho ze základky, ale v kontaktu už nejsme,“ vykládá Nykl.

Petr Nykl se raduje z další brankyFoto fotbalpraha.cz

Junek ale vzpomíná na druhé setkání se svým soupeřem. „Byli jsme spolu ve Spartě. Nevím, jak se mu tam vedlo, ale mě vyrazil trenér Starý. Moc jsem nehrál, tak jsem musel pryč,“ vysvětluje.

A o víkendu se potkali potřetí. Průměrné týmy ze středu tabulky, které ale mají v kádru šutéry jako hrom.

Nykl se s Uhříněvsí radoval z výhry 5:3, dal dva góly – z penalty a z trestného kopu. Před Junkem se ale musel sklonit. Všechny zásahy hostů zařídil právě on a dal svůj druhý hattrick v sezoně. Ty Nykl má už čtyři.

„Ke dvěma posledním trefám přišel jako slepý k houslím. Na druhou stranu je to ale dobrá vizitka střelce,“ rýpe Nykl do konkurenta.

Junek patří k největším oporám týmuFoto fotbalpraha.cz

„To bych neřekl. Dostal jsem pěkné centry od spoluhráče, dobře jsem to vyřešil. On mi nemá co vyčítat, vždyť se trefil z penalty a z trestňáku,“ pokračuje ve špičkování Junek.

Do konce střelecké války chybí čtyři bitvy. Podle Nykla bude nejlepšímu kanonýrovi stačit 32 branek. „Vzkaz pro Junka: Ať ti to tam přestane padat,“ usmívá se uhříněveský bomber. Opora juniorky Meteoru se totiž vyřčené hranici blíží rychlejším tempem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud