22. srpna 2012 • 12:29

Jdeme na pivo! Pražský fotbalový svaz zahájil sezonu netradičním setkáním

Autor: tru
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradiční formu, kterou se otevřela sezona 2012/2013, zvolil Pražský fotbalový svaz. Pro zástupce všech klubů z hlavního města uspořádal den před výkopem prvních mistrovských zápasů na území hlavního města „fotbalový bierfest“.



Hráči, rozhodčí a funkcionáři si na neformální úrovni u piva mohli promluvit třeba s reprezentačním koučem Michalem Bílkem nebo Vítězslavem Lavičkou ze Sparty.

S nápadem na větší propojení všech klubů touto formou přišel předseda Pražského fotbalového svazu Dušan Svoboda. Před rokem proběhl testovací ročník v areálu Tempa, letos se pokračovalo v Hostivaři.

„Kdyby před rokem nikdo nepřišel, tuhle akci bychom podruhé nedělali. Ale zájem byl velký, před rokem i teď, což znamená, že se lidem naše myšlenka líbí. Věřím, že se podobné zahájení sezony stane pevnou součástí fotbalového kalendáře v Praze a uděláme z něj pěknou tradici,“ říká Svoboda, který je zároveň 3. místopředsedou FAČR.

Hlavním motivem bierfestu je propojení amatérského fotbalu s tím profesionálním. „Smyslem akce je, aby se na jednom místě potkali zástupci všech pražských fotbalových oddílů. Od těch největších a nejtradičnějších jako Sparta, Slavia či Bohemians, až po ty nejmenší. Fotbal v Praze tvoří jeden celek, bez úzké spolupráce mezi malými a velkými kluby by se fotbal nerozvíjel,“ myslí si Svoboda.

Do Hostivaře dorazily i významné osobnosti českého fotbalu. Reprezentační trenér Michal Bílek s asistentem Miroslavem Pešicem, sparťanský kouč Vítězslav Lavička, jeho předchůdce Martin Hašek či záložník Ladislav Krejčí. Slavii zastupoval trenér Petr Rada, bývalý kanonýr Ivo Knoflíček, za Bohemians 1905 byl přítomný trenér Jozef Weber či Dalibor Slezák.

Z FAČR dorazil technický ředitel Dušan Fitzel, nebo ředitel neprofesionálního a mládežnického fotbalu Otakar Mestek. Mezi hosty se ukázali i exligoví hráči, co dnes působí v pražském přeboru: Václav Drobný a Miroslav Baranek hájí barvy Třeboradic, Tomáš Kuchař zase válí v dresu Libuše.

„Myšlenka téhle akce je výborná: ukázat, že fotbal není jen o velkých profesionálních klubech, ale i o těch ostatních malých, které vychovávají hráče pro velký fotbal. Provázat tyhle dvě složky, to se mi moc líbí,“ říkal Vítězslav Lavička, trenér Sparty. „Celkově to byla báječná akce v báječném prostředí,“ chválil Lavička.

Přítomné osobnosti předávaly ceny nejlepším střelcům nejvyšších pražských soutěží ve všech kategoriích. Mezi muži vyhrál Petr Nykl z Uhříněvsi, kterému ke 33 trefám pogratuloval reprezentační trenér Bílek, který sám ve volných chvílích nastupuje za tým Újezd Praha 4.

„Jsem rád, že taková akce vůbec existuje. Můžu se potkat a popovídat si s lidmi, kteří nedělají vrcholový fotbal, ale i s kamarády, které jsem delší dobu neviděl, třeba Víťu Lavičku. Takové zahájení sezony se mi moc líbí,“ uvedl Bílek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud