Jan Podroužek
10. dubna 2013 • 05:00

Stoper sestřelil béčko Sparty dvěma góly během tří minut!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je stoper, ale mluví za něj víc góly než defenzivní zákroky. Umí kopat přímé kopy ze třiceti metrů, je báječný v hlavičkování při standardních situacích. Obě dovednosti ukázal v zápase proti béčku Sparty. V zápase třetí ligy otočil mladý obránce Michal Radouš během tří minut skóre na 2:1 a dovedl svou Chrudim k vítězství.



Jen veterán Radim Holub, bývalý útočník Sparty, je v třetiligové Chrudimi lepší kanonýr než 22letý stoper Michal Radouš. Absolvent průmyslovky dal v sezoně už pět branek, zatímco zkušenější šutér osm. I tohle je vypovídající Radoušova vizitka.

„To mi říkáte novinku,“ usměje se stoper, když slyší, že je druhým nejlépe střílejícím hráčem mužstva. „Vím, že mám pět tref, mám je spočítané, ale že je přede mnou jen Radim… O takových věcech se spolu nebavíme,“ říká Radouš.
Přesto právě mladý stoper byl tím, na koho se oslavně naskakovalo a gratulovalo se mu. To on sestřelil béčko Sparty.

Minutu před koncem prvního poločasu si stoupnul k přímáku ze třiceti metrů. Pumelici se nikomu nepovedlo zastavit a nakonec skončila v bráně – 1:1. „Jako levák chodím na přímáky zprava pravidelně. Rána se mi povedla, ale dokud se míč nezatřepal v síti, nevěřil jsem, že skončí v bráně,“ tetelí se Radouš.

Dokonce se přesně takhle trefil před čtrnácti dny doma se Strakonicemi. „Michal chytil slinu, padá mu to tam. Na stopera je to nezvyklé, ale u něj to tak není. Má výbornou hlavu, dobrou levačku,“ chválí svého svěřence trenér Pavel Jirousek.

Tímhle ale se soupeřem ještě neskončil. Hned zkraje druhého poločasu vletěl hlavou do centru z rohového kopu. Na světě byl druhý zásah a tři body.
„Z rohů se trefuju celkem pravidelně. V minulé sezoně jsem dal takhle čtyři branky. Nejsem sice nejvyšší, přesto mi těch 186 centimetrů docela stačí k úspěchu,“ vypráví Radouš.

A to za svoje zásahy ani nemusí platit do klubové kasy. Tuhle tradici totiž v Chrudimi před pár lety zrušili. „Dřív to tu fungovalo, ale ještě že už je to pryč. Ještě bych se nedoplatil,“ vykládá Radouš.

Stoper a málem by ho finančně zatěžkalo střílení branek…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud