16. května 2012 • 05:00

Litoměřice si váží diváků. Na příjemné odpoledne stačí stovka v kapse

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ještě nedávno se plánovalo, že bude místo fotbalového hřiště v Litoměřicích parkoviště. K tomu nedošlo, místní tým ustál těžké časy, kdy bojoval o udržení v ústeckém přeboru a teď útočí za slušné divácké podpory na postup do divize.



Už od vstupní brány je jasné, že si v Litoměřicích fanoušků váží: vstupné za symbolickou dvacku, k tomu zdarma dostačující zápasový program, který je k dostání i na hlavní tribuně či v přilehlé hospodě na baru. Děti, ženy a důchodci chodí na fotbal zdarma, stejně tak můžete bez úplaty v rozlehlém areálu zaparkovat vůz. Zájemci se můžou na fandění vybavit dresem, šálou, čepicí, které jsou vystavené ve fanshopu.

To jsou náklady navíc, jinak na návštěvu stadionu lídra ústeckého přeboru moc peněz nepotřebujete. Za pivo desítku dáte 21 korun, jen o dvě koruny víc musíte z kapsy vytáhnout, když zatoužíte po dvanáctce. Před dveřmi Sport Baru Penalta (ideální pozice na kraji tribuny) jede na plný výkon přenosný gril, na kterém se dělají poctivé klobásy za 35 korun. Sečteno: pivo na oba poločasy, klobása a vstup – a pořád jste pod hranicí 100 korun.

Fotbalový inspektor deníku Sport – FK Litoměřice (Ústecký přebor)
Fotbalový inspektor deníku Sport – FK Litoměřice (Ústecký přebor)

Domácí navíc předvádí pohledný fotbal. Snaží se útočit, Kryrům nasázeli šest gólů, čemuž aplaudovala velice pěkná návštěva 237 diváků. To je na krajský přebor nadstandardní číslo. Chodí i proto, že Litoměřice hrají domácí zápasy v sobotu ve 14.30 hodin, což je ideální čas, protože drtivá většina ostatních klubů začíná v 10.15 nebo v 17.00.

FK Litoměřice
- Ústecký přebor 
Stadion 7
Komfort 9
Občerstvení 7
Atmosféra 6
Atraktivita hry 7
Výsledná známka 7,2

Na pěknou tribunu, která je celá krytá, by se ale vešlo mnohem více lidí. Sklápěcí sedačky jsou pohodlné, i když pálí slunce, diváci jsou v příjemném stínu a mají výborný rozhled. Hlasatel je věcný, nezahlcuje zbytečnými informacemi, při zmínce o domácích hráčích používá zdrobněliny křestních jmen. To v kombinaci s tím, že na tribuně nenajdete nesoudné křiklouky, dokresluje celkově sympatické prostředí a atmosféru.

Hodně pracujete s diváky. Máte cíle ohledně návštěvnosti?

„Fotbal tady dva a půl roku zpátky umíral, chodilo na něj padesát lidí, tým byl poslední. Pak jsme přišli jako nové vedení a děláme pro diváky maximum. Nechceme lidi odradit a naštvat třeba vysokými cenami za parkování. Každý fanoušek je vítaný, ať dorazí celé rodiny! Litoměřice mají 25 tisíc obyvatel, když jsem tady hrál divizi, chodilo 700 až 800 lidí na každý zápas. Tohle je náš cíl. Pokud budeme hrát dobře, lidi přijdou.“

Radek Bania, předseda FK Litoměřice

Kompletní přehled Inspektora deníku Sport:

Pořadí Klub Soutěž Výsl. známka
1 Pardubice ČFL 7,6
2 Žatec divize B 7,4
  Nový Bydžov divize C 7,4
4 Velim divize C 7,2
  Sedlčany středočeský přebor 7,2
  Litoměřice ústecký přebor 7,2
7 Česká Lípa ČFL 7
  Písek ČFL 7
9 Loko Vltavín ČFL 6,8
  Luhačovice zlínský přebor 6,8
11 Soběslav jihočeský přebor 6,4
12 Horažďovice plzeňský přebor 6,2
  Velké Meziříčí divize D 6,2
  Rokycany divize A 6,2
  Rosice MSFL 6,2
16 Litovel olomoucký přebor 5,8
  Hradec n. M. moravskoslezský přebor 5,8
18 Humpolec přebor Vysočiny 5,6
19 Hořovicko divize A 5
20 Poruba moravskoslezský přebor 4,2
21 Hodonín divize D 3,8
22 Brumov divize E 3,4
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud