14. dubna 2020 • 15:30

Hradec ukázal, jak trénuje na hřišti. Na stadionu jen tři dvojice, sprcha doma

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svrbí je nohy. A taky nehodlají čekat, až na ně nový start sezony vybafne a hráči budou nepřipravení. Proto v Hradci Králové rozjeli od minulého týdne tréninky. Druholigový klub se přitom musí řídit přísnými opatřeními v současném nouzovém stavu, který v republice kvůli pandemii koronaviru platí. Co říkáte na trénink ve zvláštním režimu? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz. Více ZDE>>>



„Tento postup jsme konzultovali mimo jiné i s Krajskou hygienickou stanicí,“ říká pro klubový web sportovní ředitel Jiří Sabou.

Konkrétně jde o dodržování rozestupů mezi hráči s tím, že dvojice je povolená. Omezený trénink, i když pořád volnější než původní individuální příprava hráčů, vypadá tak, že na hřiště naběhne skupinka šesti fotbalistů, ti se rozdělí na tři dvojice a tomu jsou pochopitelně uzpůsobena jednotlivá cvičení. Každopádně hráči mají možnost si v páru alespoň připomenout například techniku.

Po zhruba hodině, hodině a půl se první parta vymění s novou šestkou fotbalistů.

Fotbalisté Hradce Králové už za přísně dodržovaných podmínek trénují na hřišti...
Fotbalisté Hradce Králové už za přísně dodržovaných podmínek trénují na hřišti...

„Cvičení jsou uzpůsobena tak, aby hráči vůbec nepřišli do kontaktu a byli od sebe vždy aspoň dva metry. Ráno si všichni doma povinně měří teplotu a na tréninky jezdí převlečení. Sprchují se také doma, zázemí stadionu nevyužíváme. K dispozici jsou dezinfekční prostředky, mezi tréninky dezinfikujeme všechny sportovní pomůcky i míče. Kdyby měl hráč jakoukoli pochybnost o svém zdravotním stavu, zůstal by doma a okamžitě se hlásí klubovému lékaři,“ říká Sabou.

Hradec, a společně s ním i další kluby, teď čekají na další usnesení vlády. Ve hře je to, že by se opatření dál uvolňovala blíž k plnohodnotnému tréninku.

Podle informací portálu iSport.cz je možné, že se od příštího pondělí, tedy od 20. dubna, začne trénovat bez omezení a v polovině května by se liga znovu rozběhla. Mluví se o středě 13. května, případně o víkendu 15. a 16. května.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud