3. prosince 2020 • 15:05

Dohra červené. Ardeleanu nemá koule, zaznělo z Dukly. Rozhodčí se diví

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční šlágr druhé ligy Dukla - Hradec Králové (1:1) má nečekanou dohru. Analytik domácího týmu Jurij Dinaburskij totiž na Twitteru nařkl sudího Petra Ardeleana z neoprávněného vyloučení vedoucího mužstva Dukly Petra Malého. Ten měl podle zápisu říct rozhodčímu: „Jdi už do prdele.“



K udělení červené karty došlo až po utkání, když trojice sudích v čele s Petrem Ardeleanem kráčela z trávníku do kabin. Právě v ten moment prý zaznělo z lavičky domácích na jejich adresu: „Jdi už do prdele.“

Ardeleanu identifikoval jako autora hanlivého pokřiku vedoucího pražského mužstva Petra Malého, a tak mu udělil červenou kartu a celý incident rovněž popsal v zápise o utkání.

Jenže Jurij Dinaburskij, analytik Dukly, líčí na Twitteru celou situaci zcela jinak.

„Rozhodčí Ardeleanu dnes po utkání udělil ČK vedoucímu Dukly Petrovi Malému za, cituji: V 90. minutě jsem z lavičky slyšel od někoho z vás, jak řval, že mám jít do prdele. Na dotaz proč ji neudělil dřív, sdělil, že, cituji: Nevím přesně, ale už to nemůžu vzít zpět,“ tweetnul Dinaburskij.

„Jsem naprosto přesvědčený, že díky absenci fanoušků je každé slovo z lavičky slyšet a přísahám (což můžete ověřit i ze záznamu), že Petr Malý, který celý zápas tráví v roušce, rozhodně nic takového neříkal, což vlastně rozhodčí i přiznal (jsem toho svědkem).“

„Petrovi teď hrozí pokuta, protože Ardeleanu nemá koule tuto záležitost popsat přesně. Vůbec se nevyjadřuji k sporným situacím během zápasu (nejsem expert na pravidla), ale záměrné poškozování cizího jména, jenom za účelem skrýt vlastní rozhodnutí v emocích, je za mě nedůstojné,“ ukončil svůj příspěvek analytik Dukly.

Ardeleanu nicméně s touto verzí nesouhlasí.

„Nechápu, jak mě může citovat, když nevím o koho jde, vůbec jsem s ním nemluvil a hlavně jsem nic z toho neřekl,“ diví se mezinárodní rozhodčí.

Mezitím také disciplinární komise FAČR zahájila řízení i s fyzioterapeutem Dukly Petrem Routnerem za „nesportovní chování (pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčích)“. Souběžně běží řízení právě i s Malým.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Rozmáhá se nešvar? Petržela, Stanciu i Kliment simulovali bez trestu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud