Jan Podroužek
19. června 2022 • 13:30

Vozábal do druholigového Táborska ulovil Kováče, ten střídá Lotyše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavním trenérem byl jen pro jarní část. Potom, co nahradil svého kolegu Miloslava Brožka, jenž odešel pracovat pro Slavii, a předtím, než ho vystřídá nová tvář. Za Lotyše Sergejse Golubevse nastoupí na pozici trenéra druholigového Táborska Radoslav Kováč, bývalý reprezentant, jenž během trenérské kariéry asistoval ve Spartě a naposledy vedl Opavu. Klub v neděli odpoledne vše oficiálně potvrdil.



Šéf Táborska Martin Vozábal je s Radoslavem Kováčem v kontaktu víc než měsíc, nejprve ale nic nenasvědčovalo tomu, že se jednání podaří. Bývalý obránce Sparty, West Hamu nebo Basileje byl mezitím spojován i s uvolněnou pozicí ve slovenské Žilině.

V posledních dnech se ale Vozábal i na popud ostatních členů vedení rozhodl zintenzivnit jednání, výsledkem je, že Táborsko Kováče v neděli představilo, zatímco Sergejs Golubevs své místo opouští.

Děje se tak den před startem přípravy jihočeského celku.

„Na nové angažmá se těším moc, je to pro mě velká výzva. Rok jsem nikde nebyl, prioritou pro mě byla trenérská škola. Čekal jsem na správnou nabídku, a ta přišla z Táborska. V pondělí nám začne příprava, očekávání jsou velká. Věřím, že s týmem nezklameme,“ prohlásil Kováč v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud