3. dubna 2014 • 20:15

Obhájce jde dál! Jablonec vyřadil Boleslav a vyzve Spartu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Jablonce mohou dál pomýšlet na obhajobu triumfu v Poháru České pošty. Severočeši v dnešní odvetě čtvrtfinále prohráli v Mladé Boleslavi 0:1 brankou Bosňana Jasmina Ščuka, ale výhra 2:0 z prvního duelu doma jim zajistila postup do semifinále. V něm změří síly s pražskou Spartou. Boleslavi nevyšla odveta za loňské finále poháru, v němž podlehla Jablonci po penaltovém rozstřelu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
Zatímco Jablonec nastoupil do odvety prakticky v nejsilnější sestavě, mladoboleslavský kouč Karel Jarolím dal šanci i hráčům širšího kádru. Poprvé v základní jedenáctce hráli dvacetiletí mladíci Josef Eliáš a Vraštil, jen na lavičce naopak zůstal dirigent záložní řady David Jarolím.

Mladá Boleslav i v pozměněné sestavě hrála v úvodu aktivněji a v 21. minutě smazala polovinu manka z prvního duelu. Na Štajnerův centr z přímého kopu si naskočil Ščuk a hlavou otevřel skóre. Bosenský záložník potvrdil střeleckou formu, předtím skóroval v každém z posledních tří ligových kol.

Ještě do přestávky mohla Boleslav ztrátu z úvodního duelu dohnat, Chramosta ale po Bořilově centru z malého vápna přestřelil. Po změně stran mohl v 68. minutě srovnat a definitivně rozhodnout střídající Kubista, hlavičku ale poslal nad domácí branku.

Domácí se snažili případným druhým gólem dostat zápas do penalt, závěrečný nápor podpořil příchod čerstvého Magery, ale Jablonečtí všechny nepříjemné situace ve vlastní šestnáctce ustáli.

Baumit tak dál může doufat, že přes pohár projde do příštího ročníku Evropské ligy. Naopak Mladá Boleslav se teď může soustředit jen na ligu, kde má čtyřbodový náskok na třetím místě, které zaručuje start v evropských pohárech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud