19. května 2014 • 14:36

Trošku mě mrzelo, že sparťané víc pískali na Peltu, vtipkoval Limberský

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní porážka se Spartou ve finále Poháru České pošty ho hodně sebrala. Plzeňský obránce David Limberský se navíc znovu stal terčem letenských fanoušků. Diváci v Edenu ale pískali víc na jiného muže. Zejména v prvním poločase to schytával šéf FAČR Miroslav Pelta. „Trošku mě mrzelo, že jsem byl v srdcích sparťanských fanoušků až na druhém místě,“ říkal Limberský v nadsázce během nedělního reprezentačního srazu při setkání s novináři.



První poločas finále Poháru České pošty zahájili letenští fanoušci už tradičním způsobem. „Limberský, ty jsi hovado,“ křičeli a k tomu pískali pokaždé, když se plzeňský bek dotkl balonu.

„Už jsem si zvykl. Říkal jsem klukům ze Sparty, že by mě spíš mrzelo, kdyby na mě nepískali. Při prvním zápase to bylo hodně nepříjemné, podruhé, potřetí už mi to nevadilo. Aspoň jsem víc na očích,“ vracel se Limberský s nadhledem k sobotnímu dění v Edenu.

Reprezentační obránce se stal oblíbeným terčem sparťanských fans poté, co na podzim 2012 přifilmoval penaltu po zákroku Hušbauera. „Už s tím nic neudělám. Maximálně to, že se ke Spartě nebudu vyjadřovat a budu se soustředit na fotbal. Aspoň se mají fanoušci Sparty na kom vyblbnout,“ mávnul rukou.

V Edenu se na protest úvodní půlhodinu nefandilo vůbec, pak příznivci Plzně i Sparty hromadně spustili nenávistné popěvky vůči Miroslavu Peltovi. V tu chvíli sparťané skoro zapomněli na to, že proti jejich týmu hraje Limberský a že vlastně mají pokřikovat i na něj. „Trošku mě mrzelo, že jsem byl v srdcích sparťanských fanoušků až na druhém místě,“ okomentoval to s úsměvem Limberský.

Záložník Plzně Milan Petržela neskrýval po konci finále slzyFoto Pavel Mazáč (Sport)

Tento výrok samozřejmě myslel v nadsázce, asi žádný hráč si nepřeje, aby se na stadionech pískalo či nadávalo komukoliv. Limberský byl den po utkání především skleslý z toho, jak Plzeň na poslední chvíli přišla o ligový pohár.

„Ještě jsem to nepřekousl. Bolí to, když jste pár vteřin od poháru a pak to uteče mezi prsty, je to samozřejmě nepříjemné. Penaltový rozstřel byl hrozně dlouhý, psychicky náročný a pak to skončilo špatně. Skoro celou noc jsem nespal, bylo to těžké,“ přiznal třicetiletý obránce v neděli dopoledne.

Teď už se samozřejmě soustředí na další úkol, uspět s národním týmem ve Finsku. V reprezentačním dresu se potká také se zástupci z Letné, ještě v sobotu večer největšími fotbalovými nepřáteli.

„Když jsme přišli loni na sraz s Itálií a slavili titul, byli jsme rozjaření my. Teď měli úsměv na tváři sparťané, to je normální a nedá se proti tomu nic říct. Ale není mezi námi žádný problém, Soustředíme se na reprezentaci a klubové věci jdou stranou,“ ujistil Limberský.

Limberský o Petrželovi: Milan se z toho dostane, je silný
Video se připravuje ...

Vítěz poháru Vácha po finále: Chtěl bych Petrželu podpořit
Video se připravuje ...

Uhrin: Jsem hrdý na to, jak jsme hráli
Video se připravuje ...

Vaclík: Už jsem si myslel, že půjdu penaltu kopat taky
Video se připravuje ...

Kapitán Plzně Pavel Horváth povzbuzuje záložníka Milana Petrželu
Kapitán Plzně Pavel Horváth povzbuzuje záložníka Milana Petrželu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud