22. května 2014 • 04:40

Eden nejen pomočili! Fanoušci při finále způsobili škody za statisíce

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen nadávky na adresu šéfa FAČR Miroslava Pelty. Fanoušci řádili během pohárového finále v Edenu mnohem víc. Po konci utkání, které fotbalisté Sparty po penaltovém rozstřelu vyhráli nad Plzní, se začaly sčítat škody, které se podle prvních odhadů mohou vyšplhat až k 400 tisícům korun. Částku bude muset uhradit pořadatel utkání – tedy Fotbalová asociace ČR.



Jak dokládají snímky, které iSport.cz poskytl jeden ze čtenářů, někteří fanoušci si užívali finále poháru po svém. Po konci zápasu přímo na trávníku vyjádřili, jakou úctu mají ke stadionu, kde sídlí Slavia. A na trávník stadionu jejich tradičního rivala se neostýchali ani vymočit.

Mnohem větší škody však vznikly v zázemí arény ve Vršovicích. „Jde o řádově desítky zničených sedaček. Ať už vyrvaných, nebo zdeformovaných žárem,“ řekl mluvčí Slavie Jiří Vrba. Bez následků nezůstalo ani další zázemí. Především pak výzdoba na tribuně Sever, která pro utkání patřila plzeňskému kotli. Z fotografií slávistických týmů na stěnách příliš nezbylo. „V dalších částech stadionu jde o poničené toalety či vylámané dveře,“ informoval Vrba.

Místo plakátů týmu Slavie zůstala na tribuně Sever v Edenu spoušť
Místo plakátů týmu Slavie zůstala na tribuně Sever v Edenu spoušť

Nyní se výše škod upřesňuje. Podle prvních odhadů by se měla pohybovat mezi 300 až 400 tisíci korun. Fotbalová asociace o částce nemá přesné informace, proti možným škodám se podle informací iSport.cz pojistila.

„Vesměs šlo o drobné záležitosti. Největší škodou je zřejmě zničení velkoformátových historických fotografií Slavie na tribuně Sever, kterou zničil dav při odchodu ze stadionu,“ uvedl bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký. „Pokud budou viníci odhaleni, škodu po nich vymáhat samozřejmě můžeme a budeme,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud