3. září 2014 • 20:31

Slavia je z poháru vyřazena! Bez opor padla na Žižkově 1:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie končí ve 3. kole Poháru FAČR. Jejich cestu ukončila druholigová Viktoria Žižkov, když vítězný gól vstřelil v 90. minutě Radek Voltr. Slavisté utkání hráli bez 17 hráčů kvůli zranění a reprezentačním povinnostem. Červenobílí, jimž patří v ligové tabulce druhé místo, jsou v poháru po Dukle a Jihlavě třetím vyřazeným týmem z nejvyšší soutěže. Uspěla naopak Mladá Boleslav, která vyhrála na půdě třetiligových Štěchovic 1:0.



Ze základní sestavy v posledním ligovém utkání v Mladé Boleslavi nastoupili za Slavii od úvodu jen tři hráči. Celkem červenobílí ze zdravotních důvodů a kvůli reprezentačním povinnostem postrádali rekordních 17 fotbalistů.

I ve slepované sestavě se slávisté po čtvrthodině radovali z vedoucí trefy. Sudí Jech odpískal penaltu za ruku a Piták pokutový kop nekompromisně proměnil střelou nahoru. Vedoucí tým druhé ligy se ale nepříznivým vývojem nenechal rozhodit a v 33. minutě srovnal. Povedenou kombinaci zakončil Bazal, který na Žižkově hostuje právě ze Slavie.

Žižkovský Rudolf Reiter v souboji s Ondřejem Bejblem.
Žižkovský Rudolf Reiter v souboji s Ondřejem Bejblem.

Čtyři minuty po pauze si mohli vzít hosté vedení zpět, Diopovi ale radost z premiérové trefy za slávistický A-tým zkazil signalizovaný ofsajd. Jinak ovšem Viktoria hrála s druhým celkem ligové tabulky v poli minimálně vyrovnanou partii. Oba týmy v druhé půli nevyužily několik šancí, téměř tři tisícovky diváků se ale přesto penalt nedočkaly, protože v 90. minutě rozhodl střelou k tyči střídající Voltr.

"I když jsme měli na hřišti jen asi dva hráče ze základní sestavy, tak jsem čekal, že ti, co nastoupili, k tomu přistoupí lépe," řekl novinářům trenér Slavie Miroslav Beránek.

"Dostali jsme se snadno do vedení, ale naše defenziva byla prostupná. Nedali jsme tam to, co si defenziva zaslouží - pracovitost, důraz. Nechali jsme si snadno vyrovnat, neproměnili jsme šance a v poslední minutě domácí po naší nedůslednosti rozhodli. Vyhráli zaslouženě," dodal kouč.

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím udělal v základní sestavě pět změn od ligového utkání se Slavií. V prvním soutěžním utkání v sezoně nastoupili od začátku brankář Miller a uzdravený záložník Zahustel.

Favorit na hřišti třetiligových Štěchovic zužitkoval převahu až v závěru prvního poločasu. V 38. minutě se postavil k penaltě kapitán Magera a s přehledem překonal domácího brankáře Sňozíka.

Bývalá dlouholetá opora Bohemians 1905 si po pauze poradila se střelou Vukadinoviče, na druhé straně zase boleslavský Miller zlikvidoval Proskovu hlavičku. Naděje Štěchovic na vyrovnání pak zmenšil v 74. minutě červenou kartou Cienciala a favorit už závěr v pohodě zvládl.

Boleslav narazí v osmifinále právě na Žižkov. Další zápasy 3. kola jsou na programu v příštích dnech.

ONLINE přenos z utkání Žižkov - Slavie 

MATCH OVERVIEW LEGACY

3. kolo fotbalového Poháru České pošty:

Viktoria Žižkov - Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 33. Bazal, 90. Voltr - 16. Piták z pen. Rozhodčí: Jech.

Sestava Slavie: Rakovan - Dostál, Dobrotka, Fialka, Bejbl - Gecov, Baéz - Petr (85. Zámečník), Boudjemaa (67. V. Vukadinovič), Piták - Diop (75. Fotr). Trenér: Beránek.

Štěchovice - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 38. Magera z pen. Rozhodčí: Bílek. ČK: 74. Cienciala (Štěchovice).

Sestava M. Boleslavi: Miller - Bartl, Navrátil, Smejkal, Bořil - Ščuk (72. Šisler), Tavares - Zahustel (83. Mehanovič), Magera, M. Vukadinovič (86. Lalkovič) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Žižkovský Rudolf Reiter v souboji s Ondřejem Bejblem.
Žižkovský Rudolf Reiter v souboji s Ondřejem Bejblem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud