18. května 2016 • 20:00

CELÝ SESTŘIH: Boleslav - Jablonec 2:0. Boleslav slaví triumf, Slavia poháry

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli ve finále poháru MOL Cupu nad Jabloncem 2:0. Skóre utkání v Teplicích otevřel v 71. minutě střídající Jan Chramosta a za tři minuty přidal pojistku Bosňan Jasmin Ščuk. Boleslav vrátila soupeři finálovou porážku z roku 2013 a slaví po triumfu v roce 2011 druhý zisk domácího poháru ve své historii. Díky jejímu vítězství se kvalifikoval do 2. předkola Evropské ligy i pátý tým z ligové soutěže Slavia. Pražané si zahrají v pohárech poprvé od roku 2009.



Mladá Boleslav, která obsadila v lize čtvrté místo, si po pohárovém triumfu polepšila a do Evropské ligy vstoupí až ve 3. předkole. Jablonec si naopak po sedmém místě v lize náladu nespravil a v pohárech si nezahraje. V sedmém finále domácího poháru si připsal pátou porážku a na triumfy z let 1998 a 2013 nenavázal.

Finále na poloprázdném stadionu v Teplicích začalo opatrně. Jablonecký Doležal pálil v úvodu jen do Šedy a na druhé straně odvrátil gólman Hrubý Kalabiškovu hlavičku. Poté se hrálo hlavně mezi oběma šestnáctkami a zajímavější akce přišly až těsně před přestávkou.

CELÝ SESTŘIH FINÁLE MOL CUPU: Mladá Boleslav - Jablonec 2:0
Video se připravuje ...

Dalekonosná rána mladoboleslavského Jánoše skončila těsně nad, na druhé straně upadl ve vápně Mingazov, sudí Hrubeš ale penaltu nenařídil. Už v nastavení první půle měla Mladá Boleslav první velkou šanci utkání. Na Ščukův centr si naskočil aktivní Kalabiška, ale Hrubý jeho hlavičku vyrazil na roh.

Úvod druhého dějství byl ještě opatrnější než začátek zápasu, až přišla 71. minuta a rozhodující moment. Střídající Chramosta byl na hřišti necelé tři minuty, když ho kolmou přihrávkou vysunul do brejku Kalabiška a mladoboleslavský kanonýr s přehledem po zemi překonal Hrubého. Svým sedmým gólem potvrdil pozici nejlepšího střelce této sezony domácího poháru.

Vyrovnat mohl Greguš, z dobré pozice ale pálil mimo. V 74. minutě Mladá Boleslav náskok pojistila. Rada zahrál přímý kop na hranici malého vápna, kam si naběhl Ščuk a z voleje překonal bezmocného Hrubého. Středočeši porazili Jablonec i ve třetím vzájemném duelu této sezony.

Finále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR v Teplicích:

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:0 (0:0)

Branky: 71. Chramosta, 74. Ščuk. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Pospíšil - Příhoda, Nenadál. ŽK: Jánoš, Kúdela, Šeda, Magera - Doležal. Diváci: 2543.

Sestavy:

M. Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman (87. Pauschek) - Ščuk, Rada - Jánoš (68. Chramosta), Čermák, Kalabiška - Magera (90. Takács). Trenér: Jarolím.

Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Rossi, Hybš - Hübschman - Masopust, Greguš, Pospíšil (72. Trávník), Mingazov (78. Wágner) - Doležal (83. Mihálik). Trenér: Frťala.

Radost boleslavských fotbalistů s pohárem
Radost boleslavských fotbalistů s pohárem

Mladá Boleslav - Jablonec: Mladá Boleslav slaví zisk Poháru!
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jablonec: Po přímáku Rady usměrnil balon do brány Ščuk, 2:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jablonec: Kalabiška fantasticky vysunul Chramostu, ten propálil Hrubého, 1:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jablonec: Gólovou hlavičku Kalabišky vychytal Hrubý
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jablonec: Krásná střela Jánoše z dálky těsně přeletěla bránu
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jablonec: Fanoušci Boleslavi si připravili choreo
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jablonec: Hrubý vytáhl parádní zákrok proti Kalabiškovi
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jablonec: Jako první zahrozil Doležal, Šeda vychytal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud