17. května 2017 • 22:30

Největší zklamání kariéry, většina hráčů brečela, přiznal opavský Smola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Smola měl v dnešním finále domácího poháru MOL Cupu dvakrát na noze vyrovnání, ale ani jednu z velkých šancí neproměnil a opavští fotbalisté i kvůli tomu podlehli Zlínu 0:1. Útočník Slezanů neskrýval po zápase obrovské zklamání a přiznal, že se s porážkou bude hodně dlouho vyrovnávat.



"Pro mě i pro 99 procent, možná dokonce 100 procent hráčů, je to určitě největší zklamání kariéry. Většina z nás po zápase brečela. Je to těžké, když se dostanete do finále, celý život hrajete kvůli takovému okamžiku, který pak nezvládnete. Bude hodně těžké se z toho oklepat, úspěch si uvědomíte až třeba za takových pět let," řekl novinářům Smola.

"Nemrzí tolik ani ta Evropská liga, ale prostě, že jde o finále. Zvednout si ten pohár. Kvůli lidem z Opavy mě to mrzí. Finále může vyhrát jen jeden. Bolí to, ale musíme se oklepat a o víkendu zase hrajeme ligu," doplnil útočník třetího celku druhé nejvyšší soutěže.

První šanci na vyrovnání měl v 25. minutě, ale zlínský brankář Stanislav Dostál zasáhl a vytáhl míč na roh. "U první šance jsem to chtěl dát levačkou nahoru, což se mi povedlo. Dosty to prostě vytáhl, ani nevím jak," konstatoval Smola.

Opava - Zlín: Ševci se radují! Bartolomeu poslal Zlín do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Za dalších deset minut střílel z úhlu úplně mimo. "Při druhé šanci jsem to chtěl dát na zadní tyč, bohužel mi to sjelo a nebyla v tom žádná razance," litoval osmadvacetiletý útočník.

Opava v první půli více držela míč, ale druhá část se jí nepovedla. "První poločas jsme hráli slušně, měli jsme převahu a Zlín jsme přehrávali. Z ničeho jsme inkasovali. Druhý poločas to nebylo ono. Moc jsme se nedostávali k centrům a ke konci to vypadalo, že nám už trochu docházejí síly," řekl Smola.

Střelec vítězné branky Bartolomeu: Pro Zlín je to historický záznam
Video se připravuje ...

"Na některé možná trochu dolehla tíha toho finále. Ale vydali jsme se a nemáme se za co stydět. V těchto zápasech rozhoduje jeden gól a ten dal Zlín," konstatoval Smola.

Opava je dvě kola před koncem druhé ligy na třetím místě a na druhou Ostravu ztrácí tři body, takže má stále naději na postup mezi elitu. "Musíme se přeorientovat hned zítra, i když to bude hrozně těžké, protože to hrozně bolí. Nastavili jsme to v Opavě dobře. Doufám, že to ještě letos doklepeme, a když ne letos, tak příští rok," dodal směrem k postupu.

Útočník Opavy Smola: Musíme se rychle oklepat a soustředit se zase na ligu
Video se připravuje ...

 

Tohle by měl brankář chytit, mrzelo gólmana Opavy Fendricha
Video se připravuje ...

Sportovní manažer Zlína Grygera: Kádr určitě projde přestavbou
Video se připravuje ...

Je to za dlouho, ale dokážu si to představit, říká brankář Zlína Dostál k Evropě
Video se připravuje ...

Opava - Zlín: Blázen! Nahý fanoušek vběhl na hřiště, rychle ho odvedli
Video se připravuje ...

Zklamaní fotbalisté Opavy po prohře ve finále domácího poháru
Zklamaní fotbalisté Opavy po prohře ve finále domácího poháru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud