28. srpna 2018 • 18:33

Baník se v poháru trápil proti soupeři ze třetí ligy, Opava si zastřílela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Opavy postoupili do třetího kola domácího poháru. Nováček nejvyšší soutěže v MOL Cupu deklasoval Frýdek-Místek na jeho hřišti 5:0 i díky hattricku Tomáše Smoly a zaznamenal premiérovou soutěžní výhru v sezoně. Více práce s třetiligovým soupeřem měl Baník Ostrava, který zvítězil v Uničově 2:0 až góly ve druhém poločase.



Opavští, kteří v šesti ligových kolech získali jediný bod, o triumfu rozhodli už v prvním poločase. Smola otevřel skóre v 15. minutě tečovanou střelou a za pět minut zvýšil dorážkou po Kayambově břevně. Do přestávky se ještě prosadil Jursa ranou mezi nohama brankáře Muchy.

Favorit dominoval i po změně stran. Čtvrtý gól přidal v 66. minutě Kayamba ze samostatného úniku a těsně před koncem konžský záložník připravil další branku pro Smolu, jenž střelou k tyči zkompletoval hattrick.

Rozjetý Baník v první lize vyhrál pět z úvodních šesti zápasů a patří mu třetí místo v tabulce, ale na hřišti Uničova se dlouho trápil. Odpor domácích zlomil až po hodině hry hlavičkující Fleišman, další náhradník Diop v 77. minutě přidal pojistku z malého vápna. Ostravský tým také několikrát podržel brankář Budinský.

Druhé kolo MOL Cupu, českého fotbalového poháru:

SK Uničov - Baník Ostrava 0:2 (0:0)

Branky: 61. Fleišman, 77. Diop.
Sestava Ostravy: Budinský - Mešaninov, Procházka, Stronati, Granečný - Bolf (46. Fleišman), Jirásek, Jánoš, Holzer - J. Šašinka (56. Diop), O. Šašinka (63. Hrubý). Trenér: Páník.

MFK Frýdek-Místek - SFC Opava 0:5 (0:3)

Branky: 15., 20. a 88. Smola, 36. Jursa, 66. Kayamba.
Sestava Opavy: Šrom - Hrabina, Simerský, Helebrand (46. Zapalač) - Radič, Řezníček - Kayamba, Jursa (46. Janetzký), Freit (65. Jurečka) - Smola, Juřena. Trenér: Skuhravý.

SESTŘIH: Baník - Dukla 2:0. Ostrava přeskočila Spartu, Pražané stále na nule
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH Opava - Karviná 1:3. Slezské derby ovládla Karviná, bodovala poprvé v sezoně
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud