16. listopadu 2018 • 20:25

MOL Cup: Slavia - Chrudim 3:1. Domácí potvrdili roli favorita a slaví postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie i bez reprezentantů porazili v osmifinále MOL Cupu nováčka druhé ligy Chrudim 3:1 a stali se předposledním čtvrtfinalistou domácí pohárové soutěže. Obhájce trofeje a aktuální prvoligový lídr nakročil k postupu góly Jana Sýkory a Josefa Hušbauera v úvodních 22 minutách, po pauze přidal třetí branku Michal Frydrych a poté snížil hostující Daniel Vašulín.



Slávistický trenér Trpišovský nemohl nasadit reprezentanty a řadu zraněných hráčů, takže se do základní sestavy vrátili dva rekonvalescenti obránce Jugas a kapitán Škoda.

Druhý jmenovaný byl hodně vidět a zařídil první dva góly. Nejprve v desáté minutě skluzem přihrál volnému Sýkorovi, který zblízka nezaváhal, a ve 22. minutě vybojoval penaltu. Pokutový kop s přehledem proměnil Hušbauer.

Chvíli předtím ještě Sýkora trefil tyč. I čtrnáctý celek druhé ligy dokázal v první půli dvakrát nebezpečně zahrozit, v největší šanci přestřelil Vašulín.

Po přestávce měli domácí dál převahu a v 68. minutě zvýšil na 3:0 Frydrych po Sýkorově centru na zadní tyč. Hned za dvě minuty se dočkal gólu i poslední účastník poháru z nižší soutěže. Řezníček potáhl míč do vápna a Vašulín zblízka snížil.

Další branka už nepadla a zápas skončil stejným výsledkem pro Slavii jako předchozí dva vzájemné pohárové duely v Chrudimi v roce 2014 a předloni.

"Základní cíl byl určitě postup, což jsme splnili. Řekl bych, že vítězství bylo zasloužené, i když kvalita hry v některých pasážích nebyla úplně podle našich představ. Hráči k tomu nepřistoupili nějak špatně, ale v druhé půli k určitému podcenění situací došlo," řekl novinářům asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl. "Jsme hlavně rádi, že se zapojili hráči, kteří byli dlouhodobě mimo. To je dnes hodně pozitivní," dodal.

Posledního čtvrtfinalistu poháru určí souboj mezi Opavou a pražskou Spartou, který se odehraje 28. listopadu. Vedle Slavie už postoupily také Karviná, Ostrava, Liberec, Olomouc, Teplice a Bohemians 1905, naopak dva favorizované týmy Plzeň a Jablonec vypadly.

"Jsme ve stejné situaci jako před rokem, kdy někteří favorité taky povypadali už v prvních kolech poháru. Pro nás je pohár obrovsky důležitý. Minulou sezonu jsme ho vyhráli, obhajoba je vždy těžší, ale jsme ve Slavii a tady jsou cíle absolutně nejvyšší ve všech zápasech. Jsme rádi, že v prvních kolech můžeme využívat i šířku kádru," dodal Köstl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud