Jan Vacek
2. července 2020 • 07:09

Sparťanská jízda! Nákup na benzince, na Letné čekali fanoušci i Křetínský

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
63
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to moment, na který čekali dlouhých šest let. Když přišel, fotbalisté (i fanoušci) Sparty si ho náležitě užili. Na stadionu U Nisy po finále MOL Cupu rozjeli oslavy ve velkém, pokračovalo se i v autobuse, kdy se před Prahou na benzince doplňovaly zásoby, „party“ samozřejmě pokračovala i po příjezdu do hlavního města. Na Letné hráče uvítal i majitel klubu Daniel Křetínský. Středeční noc prostě byla rudá...



Sotva sudí Pavel Královec naposledy foukl do píšťalky, před lavičkou Sparty hráči vytvořili oslavné klubíčko. Jeden chlapík ale chyběl, možná ten nejdůležitější.

Guélor Kanga si nakročil před zklamaný tábor domácích. Prstem ukázal na protihráče, pak si poklepal na sparťanské logo a ukázal směrem k trávníku. „Pohár je náš,“ zněl jasný vzkaz.

Pak už se excentrický Gabonec zabalil do vlajky své země a vplul do společných oslav. Vysekl ukázkové salto a skočil do náručí parťákovi Srdjanu Plavšičovi.

Sparťané si na Letné v noci po triumfu v poháru užili světelnou děkovačku s fanoušky
Sparťané si na Letné v noci po triumfu v poháru užili světelnou děkovačku s fanoušky

V tu chvíli už většina sparťanů byla u jedné z branek, za kterou se tísnilo několik stovek fanoušků v rudých barvách. A oslavy se rozjely ve velkém.

„Šalalalalalala, šalalalala,“ skandovali na střídačku příznivci i samotní hráči. Režisérem oslav byl mladý záložník Ladislav Krejčí a taky stoper Costa Nhamoinesu . Ten dokonce navlékl tričko s podobiznou zesnulého brankáře Pavla Srnička...

„Václav Kotal!“ spustilo se z ochozů, když se ke slavícím hráčům šouravým krokem blížil i hlavní trenér. Jeden z hlavních architektů letenského vzestupu po koronavirové pauze. Zkušený kouč fanouškům zatleskal, následně si stoupl opodál a s pro sebe nezvyklým úsměvem na tváři rozprávěl s Tomášem Rosickým .

SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:2. Letenští slaví první trofej po šesti letech
Video se připravuje ...

Ani sportovní ředitel Sparty si nenechal slavnostní moment ujít. A i on se dočkal hlasitých ovací... Když už se sparťanům houpaly na krku medaile, Rosický neodolal a přes bílou košili přetáhl speciální triko připravené na oslavy. To připomínalo všech jednadvacet trofejí, které Sparta od roku 1993 posbírala.

Teda i tu poslední. Tu, která v tuhle chvíli chutná obzvlášť sladce.  „Chceme být rozumní, protože víme, že se nemůžeme dávat čtrnáct dní dohromady. Ale užít si to musíme. Ve fotbale nikdy nevíte, kdy taková další šance přijde,“ prohlásil s úsměvem kapitán Bořek Dočkal .

V nočních hodinách pak záložník Srdjan Plavšič umístil na svůj instagramový účet video z příjezdu na Letnou, kde hráče kromě fanoušků vítal i majitel klubu Daniel Křetínský. A společné oslavy v "domácí" šatně mohly pokračovat.

FINÁLE OČIMA FANOUŠKŮ: Jak prožívali fotbal mimo stadiony? Nechyběly ani kontroverze
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJMY: Dva hlavní důvody, proč se Sparta zvedla a vyhrála pohár
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Hancko je neformální lídr. Kolem něj se vytvořila parta, chválí stopera Kotal
Video se připravuje ...

Pešek: Frýdek měl jít ven, ovlivnilo to celý zápas
Video se připravuje ...

Tohle je nový začátek. Mladý tým pohár potřeboval, těší Dočkala triumf
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
63

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud