Vojtěch Man
2. února 2022 • 16:44

Klusáček reagoval na Koubka: Špatný vtip. Pohárový zápas bude v Boleslavi

Autor: Vojtěch Man
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hradecká Bavlna? Ne. Vršovický Ďolíček? Ne. Mladá Boleslav? Napotřetí ANO. Zápas čtvrtfinále MOL Cupu mezi Hradcem Králové a Bohemians se uskuteční 15. února od 16 hodin na stadionu, kde Východočeši hrají i své domácí ligové zápasy. Původně chtěli využít vlastní mládežnický areál bez vyhřívaného trávníku, to jim ale zatrhl svaz.



Hostitelem utkání měli být od začátku „votroci,“ ale chtěli hrát v areálu, kde normálně má své zápasy mládež. Když FAČR nesouhlasil a přehodil pořadatelství na „klokany,“ začali Východočeši protestovat: „Jsem zděšený. Jak je možný, že nějaká řídící komise změní los? To přece v civilizované evropské fotbalové zemi není možné,“ čílil se trenér černobílých Miroslav Koubek.

Bohemians reagovali, že právo Hradce uspořádat zápas na svém stadionu nezpochybňují a Ďolíček nabídli jako variantu, aby se hrálo na vyhřívaném trávníku.

„Já se pod slova pana Koubka, že v civilizované evropské zemi toto není možné, podepíšu, akorát s tím dovětkem, že pro mě je nepochopitelné, aby klub, potažmo trenér, chtěl uskutečnit utkání na téhle úrovni na nevyhřívané přírodní trávě na začátku února. To mi přijde jako špatný vtip, kdy úmyslně riskují zdraví hráčů,“ opřel se do svého kolegy kouč zelenobílých Luděk Klusáček.

„Je obrovská pravděpodobnost, že trávník bude v neregulérním stavu, hřiště na Bavlně není zabezpečené a je tam spousta dalších faktorů. Vůbec nechápu, jakou domnělou výhodu v tom hledají. Z toho jsem zděšený já,“ pokračoval.

Situace se vyřešila přímo v průběhu tiskovky Pražanů. Vešel další Koubek, tentokrát domácí vedoucí mužstva Libor, a oznámil, že čtvrtfinále MOL Cupu se uskuteční 15. února od 16 hodin v Mladé Boleslavi, kde Hradec hraje domácí ligové zápasy a kde s vyhříváním trávníku není problém. „Tak vidíte, že to jde,“ reagoval Klusáček.

Představenstvo „votroků“ se nakonec s Mladou Boleslaví na pronájmu stadionu dohodlo, byť původně jejich smlouva počítá pouze s ligovými zápasy. A MOL Cupu vedle derby přibyl další zápas s výrazným nábojem.

PROGRAM ČTVRTFINÁLE MOL CUPU

9. 2.    
Jablonec–Ml. Boleslav (14.00)
Olomouc–Slovácko (14.30)
Slavia–Sparta 17.00

15. 2.  
Hradec Kr.–Bohemians (16.00)

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud