7. února 2022 • 17:45

Pohárové čtvrtfinále odloženo. Zápas v Jablonci odsunul sníh

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinále domácího fotbalového poháru MOL Cupu mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví se ve středu v původním termínu kvůli nepříznivému počasí neodehraje. Na severu Čech napadlo velké množství sněhu a domácí klub by po sobotním ligovém utkání s Olomoucí nedokázal připravit hřiště do odpovídajícího stavu. Zápas byl o týden odložen na středu 16. února.



Jablonečtí v sobotu odehráli vítězný duel úvodního jarního ligového kola s Olomoucí (1:0), stav trávníku se ale postupem zápasu výrazně zhoršoval. Následně hrací plochu zasypalo množství sněhu, které dosahovalo až několika desítek centimetrů. V neděli odpoledne v Jablonci pro změnu vydatně pršelo.

"Naši trávníkáři nemohou na zasněžený a promáčený trávník najet technikou, aby hřiště dali do stavu odpovídajícímu profesionálnímu fotbalu. Samotné vyhřívání hrací plochy je v provozu několik týdnů, ale není všemocné. Velké množství vody z deště a tajícího sněhu zůstává v podloží trávníku. S ohledem na zdraví hráčů bylo nutné zápas odložit na příští týden," uvedl pro jablonecký web mluvčí klubu Martin Bergman.

Severočeši vzhledem k tomu, že město leží ve vyšší nadmořské výšce, měli potíže s terénem i v minulé sezoně. "Musíme doufat, že se počasí umoudří. Před několika lety se změnila termínová listina soutěží s ohledem na evropské poháry a reprezentaci a hrát fotbal v lednu nebo únoru na jednom z nejvýše postavených prvoligových stadionů ve střední Evropě je složité. Spad sněhu a deště se v Jablonci v tomto období za poslední roky příliš nezlepšil, spíš naopak," dodal mluvčí.

V úředním termínu se ve středu odehrají jen dva ze čtyř čtvrtfinálových zápasů. Slavia v pražském derby přivítá Spartu a Olomouc bude hostit Slovácko. Duel mezi Hradcem Králové a Bohemians 1905 se v azylu Východočechů v Mladé Boleslavi odehraje podobně jako utkání v Jablonci až v příštím týdnu, o den dříve 15. února.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud