Jonáš Bartoš
19. července 2023 • 14:19

„All Stars“ pod Horváthem. Domažlice mají Filla, Procházku i Provoda

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně unikla Domažlicím druhá liga v baráži proti Žižkovu, v novém ročníku chce být západočeský klub ještě silnější a úspěšnější. Postupové ambice přišel naplnit na pozici hlavního trenéra Pavel Horváth. Po jeho nástupu do týmu přichází velmi zajímavé posily – přípravu začali exligoví Václav Procházka a Martin Fillo, otřískaní borci naposledy hrající ve Zlíně.



Dohromady dají 829 ligových startů. Do kabiny Domažlic přináší ohromné zkušenosti Václav Procházka (39) a Martin Fillo (37). Plzeňští odchovanci mají za sebou bohaté kariéry, velké úspěchy zažili právě ve Viktorii. Na jaře působili pod Pavlem Vrbou ve Zlíně, ale přípravu už začali v třetiligovém klubu s vysokými ambicemi.

Pod Pavlem Horváthem se dává dohromady velmi zajímavý kádr. „Podobnost s některými bývalými ligovými hráči není jen čistě náhodná,“ napsal nový domažlický kouč k fotce, kde se usmívají nové tváře týmu.

Do mužstva přišli další plzeňští odchovanci. Obránce Václav Svoboda a útočník Tomáš Jedlička (20) působili minulou sezonu v Chrudimi. Vrátil se záložník Jonáš Vais (23), který mimo Plzně prošel Příbramí a naposledy Českými Budějovicemi, kde ho trápila zranění. Z Příbrami přišel mladý brankář Aleš Strolený (19), zajímavou posilou z Petřína je i Michal Provod (23), mladší bratr slávistického křídelníka Lukáše Provoda (26).

S týmem už naopak do přípravy nešel Egon Vůch (32), nadaný záložník s kontroverzní pověstí. Mezi zraněnými je stále David Limberský (39), který začíná běhat po operaci kolene.

Domažlice se netají velkými ambicemi, čemuž odpovídá nabitý kádr. Horváth má na startu přípravy k dispozici 25 hráčů a 4 brankáře, došlo i na posílení realizačního týmu (asistent a videoanalytik Oldřich Timura).

Prezident Jaroslav Ticháček vytváří ideální podmínky, aby se Domažlice posunuly na profesionální úroveň do druhé ligy. „Cílem je postup,“ neskrývá před sezonou. „V naší áčkové skupině bude bezesporu patřit mezi favority B mužstvo Slavie,“ dodal Horváth.

Mužstvo se připravuje na soustředění v Postřekově, dva zápasy ve formátu 2x30 minut odehrály Domažlice v sobotu proti Ústí. Úvodní skončil bez branek, druhý dopadl remízou 1:1. Ve středu hrají Domažlice proti plzeňské Doubravce. Generálka je v plánu na sobotu 29. července proti Zápám, do sezony vstupuje mužstvo pod Horváthovou taktovkou v sobotu 5. srpna v Králově Dvoře.  

Kádr Jiskry Domažlice, letní příprava 2023
Brankáři: Lukáš Brych, Andrii Cherepko (Ukrajina), Aleš Strolený, Jan Rudlof
Obránci: Martin Rychnovský, Jakub Teršl, Jindřich Sojka, Stanislav Vávra, Stefan Fedak (Ukrajina), Václav Procházka, Václav Svoboda, Robinho (Brazílie).
Záložníci: Petr Došlý, Kryštof Pavlík, Petr Mužík, Martin Fillo, Jonáš Vais, Ladislav Janča, Karel Jahn, Kryštof Bilík, Robert Aubrecht, Tadeáš Soběhart, Michal Provod, Jan Kolerus.
Útočníci: František Dvořák, Jan Zajíček, Vojta Černý,Tomáš Jedlička, Filip Velfl,
Zranění hráči: Tomáš Kuhajda, David Limberský, Martin Hrubý.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud