6. listopadu 2023 • 13:08

Žlutý bizár v „pralese“: 16 karet najednou. Úpohlavy vysvětlují proč

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nejnižších soutěžích, hluboko od náznaku placeného fotbalového angažmá, se fotbal hraje hlavně na žízeň a pro zábavu. Humor ale dokáže zajistit i slávu, což teď poznávají  v Úpohlavech na Litoměřicku. Předposlední tým čtvrté třídy, tedy „pralesa“, si užívá pozornost díky zápisu. Hráči místního Sokola totiž dostali 16 žlutých karet. Najednou za oslavu gólu. „Nebyla to jen radost, ale euforie, která se přenese i na dokopnou,“ těší se pod Milešovkou.  



„Nevíte někdo, co se dělo v 82. minutě v Libochovanech po prvním vstřeleném hostů,“ upozornil na zápas čtvrté třídy litoměřického okresu na twitteru Zdeněk Folprecht a svým dosahem zajistil pozornost.

Zápis utkání totiž vypadá zvláštně. Necelých 10 minut před koncem vstřelil čestný úspěch hostů Martin Blížil a snížil na 1:6, zajímavější je ale kolonka udělených žlutých karet. Ta je ve stejnou minutu vyplněna odshora dolů, včetně náhradníků. Napomenutí dostali všichni od 58letého brankáře Miroslava Staňa po 17letého benjamínka týmu Davida Foriše.

Rozhodčí David Mojžiš udělil najedou celkem 16 žlutých karet, do té chvíle přitom měl kartonky nepoužité hluboko v kapse, i proto se celá událost obešla bez vyloučení. 

„Nikdo pořádně neví, čí to byl nápad, byla to spontánní akce o poločase. Tým dlouhodobě tápe a zaradovat se po zápase se ne úplně vždy poštěstí, tak si musíme dělat radost jinak než výsledkově. O poločase jsme se shodli, že jestli se nám podaří vstřelit gól, což bylo po prvním dějství nepříliš pravděpodobné, všichni si sundáme dres a gól pořádně oslavíme,“ vysvětluje Vojtěch Horký, který dostal žlutou na lavičce.

Po karetní vložce začala přát hostům i třicítka libochovanských fanoušků, kteří je dotlačili ještě k jednomu snížení na konečných 2:6.

„Neslavili jsme nic, jen to že si jako kamarádi spolu můžem čutnout, ale chyběla nám ta radost. Nechcete furt prohrávat a věřte, že z tohohle nebyla jen radost, ale naprostá euforie, která se přenese stoprocentně i na dokopnou,“ těší se fotbalista Úpohlav.

„Žluté karty uděleny v 82. minutě za svléknutí dresu, střídajícím hráčům za vstup na hrací plochu,“ napsal rozhodčí do zápasu. Shovívavost ukázal tím, že hromadné porušení pravidel nenahlásil okresní disciplinárce.

Šlo o poslední zápas Sokola z obce nedaleko Milešovky v roce, pokladník tak má možnost celý tým zkasírovat. Na jaře se pak mohou pokusit o vylepšení předposledního místa v tabulce s bilancí jediné výhry skóre 11:49, zároveň doufají, že seženou další hráče ochotné hrát pro radost nejnižší soutěže. Sestupu se případní zájemci bát nemusí. Není kam.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud