26. srpna 2011 • 15:01

Hašek šokoval: Vaslui má lepší hráče! Straka v televizi nesouhlasil

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

První trenér Sparty Martin Hašek je přesvědčený o tom, že Sparta nemá tak kvalitní kádr jako Vaslui. I proto nemohla být ve dvojzápase s oslabeným rumunským soupeřem favoritem. František Straka, který byl hostem ve studiu České televize, s těmito výroky vůbec nesouhlasil.



„Nemyslím si, že bychom v tomto utkání byli favoritem. Nemyslím si, že máme lepší hráče než Vaslui. To v žádném případě ne. Ale postup byl určitě hratelný.“

Tyto slova vyřkl Martin Hašek v rozhovoru pro ČT bezprostředně po zápase s Vasluií. Fanoušci se v diskusích ihned zhrozili: „To snad nemyslel vážně?!“

Vždyť pro Spartu byl postup přes oslabeného rumunského soupeře prvořadým úkolem.

„Já jsem osobně přesvědčený, že Sparta má lepší fotbalisty než Vaslui,“ kroutil hlavou František Straka v televizi. „Nesouhlasím, že má slabší hráče. Podle mého názoru Sparta patří do Evropské ligy!“ zvýšil hlas.

Podobně mluvil fotbalový expert Vladimír Táborský, podle kterého Hašek trochu přestřelil.

„Ve Vaslui se mi líbil jediný hráč. Naproti tomu Sparta má několik individualit: Vacek, Matějovský, Kweuke... Nejspíš neměl takový nadhled ihned po vyřazení, ráno by asi mluvil jinak,“ řekl pro lidovky.cz.

Hašek nezakrýval obrovské zklamání. Rozhovor podával pár chvil poté, co se letenští fanoušci dožadovali demise jeho přímého nadřízeného Jozefa Chovance.

„K nějaké odpovědnosti bych se teďka nechtěl vyjadřovat. To jsou věci, které se případně můžou řešit v následujících hodinách či dnech,“ uvedl Hašek.

Podle posledních informací se v trenérském týmu nic nezmění minimálně do pondělního utkání s Viktorií Plzeň, která se na rozdíl od Sparty do Ligy mistrů kvalifikovala.

Hašek: Plzeň je největším konkurentem v boji o titul
„Musíme se zase přepnout z Evropské ligy zpátky na ligu a vyčistit si hlavu z neúspěchu. Život jde dál, teď už to vrátit nemůžeme. Zápas s Plzní je dobrá šance navázat na ten dobrý rozjezd v domácí soutěži. Když ho zvládneme, může nám to hodně pomoci. Plzeň považuji za největšího konkurenta v boji o titul. Dále je to ještě Jablonec.“

Vacek nám bude chybět
„Kamil byl poslední měsíce klíčovým hráčem, nastupoval pravidelně. Jeho odchod je zásah do způsobu hry, protože byl do mužstva zapracovaný. Nějaký dopad to mít bude, doufám, že co nejmenší.“

zdroj: sparta.cz

Tomáš Řepka s Liborem Sionkem znechuceně sledují Jiřího Jarošíka během zápasu Sparty proti rumunské Vasluii
Tomáš Řepka s Liborem Sionkem znechuceně sledují Jiřího Jarošíka během zápasu Sparty proti rumunské Vasluii

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud