19. července 2012 • 19:51

Plzeň veze důležité vítězství, díky Horváthovi porazila Rustavi 3:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně vstoupili do sezony výhrou 3:1 v úvodním zápase 2. předkola Evropské ligy na hřišti Metalurgu Rustavi. Po většinu utkání měli výraznou převahu, kterou v góly přetavili dvakrát kapitán Pavel Horváth a jednou Daniel Kolář. Kaňkou na výkonu Západočechů byla chyba v rozehrávce, kterou potrestal bývalý plzeňský hráč Dmitri Tatanašvili. I tak si Viktoria veze do odvety hrané příští týden v Plzni velmi nadějný výsledek.



Plzeň nastoupila bez zraněného stopera Čišovského a kanonýra Bakoše, zato s třemi novými hráči sestavy Fillem, Malakjanem a brankářem Bolkem a od začátku potvrzovala roli favorita.

Už ve 3. minutě našel Horváth ve vápně Filla, který však trefil jen obránce. Vzápětí Ďuriš z otočky střílel málo důrazně. Plzeň soupeře téměř nepouštěla na svou polovinu a nakonec jí úvodní tlak přeci jen přinesl gól. Horváth napřáhl z dálky a jeden z obránců míč tečoval do protipohybu brankáře.

Rustavi v obraně nestíhalo a hned vzápětí mohlo inkasovat znovu. Po závaru před brankou se míč dostal za vápno k Malakjanovi, mladý Armén se pokusil technicky trefit odkrytou branku, ale míč zastavilo břevno.

A tak místo toho udeřilo na druhé straně z ojedinělého útoku. Horváth chyboval v rozehrávce, když zpětnou přihrávkou našel jen číhajícího Tatanašviliho a bývalý hráč Plzně či Kladna obstřelil vybíhajícího brankáře Bolka.

Plzní však inkasovaný gól neotřásl a už za tři minuty znovu vedla. Reprezentant Limberský zleva odcentroval a těsně před brankářem trefil míč hlavou další z účastníků nedávného mistrovství Evropy Kolář.

Po změně stran Plzeň náskok ještě navýšila. Nejprve Malakjan vystřelil těsně vedle, ale v 52. minutě kapitán Horváth odčinil své zaváhání z prvního poločasu. Střelu z 30 metrů poslal přesně k pravé tyči.

Gruzínský celek se snažil ještě s výsledkem něco udělat i pomocí dvojitého střídání, ale Plzeň si dávala v obraně velký pozor a měla duel pod kontrolou. Dokonce přidala i další gól, ale Ševinský doklepávající vyraženou střelu Daridy stál v ofsajdu.

Když pak v nastavení odmítl Horváth hattrick a z přímého kopu mířil nad, odvezla si Plzeň do odvety dvoubrankový náskok. K postupu jí tak bude stačit i případná porážka 0:2 či jakákoli prohra o jediný gól.

Úvodní zápas 2. předkola fotbalové Evropské ligy:

Metalurgi Rustavi - Viktoria Plzeň 1:3 (1:2)

Branky: 29. Tatanašvili - 14. a 59. Horváth, 32. Kolář. ŽK: Suchiašvili, Razmadze - Fillo, Darida. Rozhodčí: Aleckovič - Ibrisimbegovič, Dujak (všichni Bosna).

Rustavi: Bediašvili - Japaridze, Maisuradze, Gavašelišvili, Suchiašvili - Kavtaradze (46. Dobrovolski), Machviladze, Mikaberidze (67. Sichaurulidze), Razmadze, Getsadze - Tatanašvili (67. Janelidze). Trenér: Žoržikašvili.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Fillo (85. Štípek), Kolář (88. Hanousek), Malakjan (65. Zeman) - Ďuriš. Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud