6. října 2012 • 04:59

Sparta má nové hrdiny! Letenské vytáhli z bahna borci, kteří přišli na záskok

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacet let čekala Sparta na vítězství nad španělským sokem. Ve čtvrtek v Evropské lize smetla 3:1 Bilbao, posledního finalistu soutěže!  O skvělý výsledek se zasloužili po sérii čtyř proher fotbalisté, kteří by za normálních okolností seděli na lavičce. „Využili jsme jejich krize,“ radoval se obránce Tomáš Zápotočný, jenž hrál z nouze na kraji místo zraněného Vidličky.



„Otevřelo se to přede mnou, tak jsem do toho praštil. Asi to byla chyba brankáře, sám jsem byl překvapený, že byl gól,“ přiznal. Slavit běžel za trenérem Lavičkou. Proč?

„Mám s ním nadstandardní vztahy. Ve Spartě jsem zůstal jen kvůli němu, už jsem byl v létě jednou nohou venku. Bylo to poděkování za důvěru.“

Hrál díky angíně Podobně stranou stál donedávna Albánec Balaj. Do sestavy ho dostala angína, která skolila Kweukeho. „Jsem nadšený – porazili jsme tým, který byl v minulém ročníku ve finále! Snad jsem si řekl o místo na hřišti,“ doufal Bekim Balaj.

„Dařilo se nám všechno, po čtyřech porážkách jsme předvedli přesně to, co chceme hrát,“ rozplýval se gólman Tomáš Vaclík. „Teď to ještě zopakovat i v lize...“

V pondělí hraje Sparta, která je v Gambrinus lize až čtvrtá, proti Ostravě. Vletí na ni s novým elánem a velkou šanci mají i noví hrdinové Zápotočný s Balajem.

Václav Kadlec v hlavičkovém souboji s obránce Bilbaa, v pozadí Bekim Balaj.
Václav Kadlec v hlavičkovém souboji s obránce Bilbaa, v pozadí Bekim Balaj.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud