25. října 2012 • 12:54

Tel Aviv – dorazili „alkoturisté“. Fanoušci Plzně už jsou v Izraeli

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Modrou oblohu na malou chvíli překryje černý mrak. Z nebe se dokonce spustí několik kapek. Turisty povalující se na břehu Středozemního moře kousek od centra Tel Avivu to však nechává naprosto klidnými. Za chvíli už to zase „smaží“ na plný pecky. Na pobřežní promenádě se sluní i několik borců v červených tričkách.



Ano. Fanoušci Viktorie Plzeň dorazili do Svaté země, aby podpořili Horvátha a spol. v duelu s Hapoelem. „Letenky za osm tisíc, vstupenka osm set, celkově mi to vyjde tak na dvanáct tisíc,“ vypráví Matěj.

O tom, že by v Izraeli chyběl, vůbec neuvažoval. „Snažíme se jezdit skoro všude. Po zápase odlétáme v pět ráno, pak jdu hned do práce,“ vypráví vedle sedící chlapík v černých brýlích.

Viktoria Plzeň dnes večer hraje v Izraeli.Foto Václav Hanzlík
Přibližně pětice z nich patří k fanouškům, kteří si říkají „alkoturisté“. Vlajku s tímto nápisem prý dnes večer stoprocentně vyvěsí i na stadionu Bloomfield stadionu. Zbytek je prý z jiné „partaje“, ale nechtějí prozradit její název.

„Jak vypadá sektor pro hosty?“ vyptávají se. „Hlavně, aby nám tam někdo neříkal, že si máme sednout jako na Nou Campu,“ obávají se.

Zatímco zápas na Barceloně byl pro hráče možná životním zážitkem, tihle chlapíci mluví o jednom z nejhorších výjezdů. „Někdo s brněnským přízvukem nás tam okřikoval, že přes nás nevidí. A fandil Barceloně,“ kroutí hlavou. Několik skalních se tedy naštvalo a o poločase raději odešlo.

Dnes večer ale chtějí hnát Plzeň dopředu. Do výkopu zbývá několik hodin. „Jdeme na pivo,“ hlásí a míří do nedalekého kiosku. „Je tu celkem draho, už jsem utratil sto eur,“ hlásí jeden z nich.

Výjezd do Izraele a silné říjnové sluníčko si užívá. Snad jej potěší i výsledek večerního duelu.

Na tomto stadionu dnes bude hrát Viktoria Plzeň.
Na tomto stadionu dnes bude hrát Viktoria Plzeň.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud