26. října 2012 • 12:07

VIDEO: Agger ukradl míč brankáři z ruky. Gól Liverpoolu sudí neuznal

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tichosti počkal za zády brankáře Machačkaly, a pak mu hlavičkou ukradl balon z ruky. Liverpoolskému obránci Danielu Aggerovi se povedla dokonalá kulišárna, která vedla k brance. Problém byl jen v tom, že gól rozhodčí správně neuznal.



Agger se po verdiktu sudího hodně divil, stejně tak většina fanoušků Liverpoolu, kteří zaplavili internet nechápavými dotazy.

Pravidla však hovoří jasně: brankář Gabulov měl míč pod kontrolou, byť ho držel jen jednou rukou. V takovém případě je pokus útočného hráče považován za nebezpečenou hru.

"Tou je, jestliže se hráč snaží vykopnout míč z rukou stojícího nebo ležícího brankáře soupeřova družstva," píše se v pravidlech. Slovo "vykopnout" může haprovat, neboť Agger hrál hlavou. Ale pravidlo se vztahuje i na to.

"Brankář má ve vlastním pokutovém území míč v rukou pod kontrolou, jestliže stojí na nohou a míč má v rukou. Brankář, který míčem poklepává o zem, vyhazuje jej do vzduchu a zase chytá anebo přitom s míčem jde nebo běží, je také považován za brankáře, který má míč pod kontrolou," stojí dále v pravidlech.

Podívejte se, co Agger vymyslel...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud