6. prosince 2012 • 13:07

Fanoušci, těšte se! Chelsea může vtrhnout na Letnou i do Plzně

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Sparta může narazit v play-off Evropské ligy mimo jiné i na obhájce Ligy mistrů Chelsea! Tým Petra Čecha je po vyřazení z prestižní soutěže mezi nasazenými pro úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy, v němž dostane za soupeře některého z druhých míst ze skupin EL. Což je případ Sparty. Na Torrese a spol. by mohla narazit i Plzeň, pokud dnes neporazí Atlético Madrid.



„Co jsem v Chelsea, nikdy jsem proti českému klubu nechytal, docela mě to láká,“ přiznal brankář Petr Čech. Do play-off Evropské ligy se kvalifikovalo osm týmů z třetích míst skupin Ligy mistrů, polovina z nich je nasazená.


K nim se přiřadí dvanáct vítězů skupin EL. Možní soupeři Sparty v tuto chvíli kromě Chelsea jsou ještě Kluž, Olympiakos, Benfika, Fenerbahce, Kazaň, Lyon a Charkov.

Naopak doposud známí nenasazení jsou Zenit, Bate, Dynamo Kyjev, Ajax, Sparta, Mönchengladbach, Inter, Leverkusen. Některý z těchto celků, kromě Sparty (v této fázi soutěže na sebe nemůžou narazit dva týmy z jedné země, ani ti, kteří spolu byli ve skupině), by mohla vyzvat Plzeň, pokud vyhraje nad Atlétikem.

Tím by se stala vítězem skupiny a objevila se mezi nasazenými.
Los je na programu 20. prosince v Nyonu, úvodní duely vyřazovací fáze play-off Evropské ligy jsou na programu 14. února, odvety o týden později.

V prvním poločase chytil Petr Čech penaltu.
V prvním poločase chytil Petr Čech penaltu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud