Karel Häring
20. února 2013 • 14:08

Sparta už je v Londýně. Začíná invaze 3000 fanoušků z Prahy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Bez nemocného Josefa Hušbauera a stále zraněného Jiřího Jarošíka dorazila dnes po obědě do Londýna výprava pražské Sparty. Začala tak invaze Letenských do britské metropole. Za týmem přijede na Stamford Bridge 3000 fanoušků!



Sparta vyrazila z Prahy krátce po desáté hodině a po necelých dvou hodinách letu přistála na letišti v Lutonu, severně od Londýna.

Na palubě speciálu chyběli zraněný Jiří Jarošík a nečekaně i Josef Hušbauer, kterého do odvety Evropské ligy proti Chelsea nepustila vysoká teplota. Trenér Vítězslav Lavička tak musí narychlo hledat náhradní variantu. „Je pravda, že jsme se připravovali s Pepíkem Hušbauerem. Je to pro nás komplikace, nicméně fotbal takové situace přináší. Máme nějaké varianty, rozhodneme se po večerním tréninku,“ uvedl kouč.

Jeho tým se pokusí v druhém utkání o velké překvapení poté, co v domácím prostředí Sparta prohrála před týdnem 0:1. „Chelsea u nás uhrála to, co potřebovala, přestože tam byly pasáže, kdy jsme měli aktivitu i příležitosti, jenže jsme nedali gól a soupeř nás potrestal. Do odvety jde v lepší pozici, ale my boj o postup nevzdáváme, zkusíme udělat maximum,“ slíbil Lavička.

Fotbalisté Sparty při odletu do Londýna k odvetě s Chelsea
Fotbalisté Sparty při odletu do Londýna k odvetě s Chelsea

Jeho slova mohou zpříjemnit cestu stovkám fanoušků, kteří se dnes vydávají na cestu do Londýna. Z Prahy vyrazí celkem osmnáct autobusů, další část příznivců se přesunula třemi leteckými speciály (jeden poletí až ve čtvrtek) a zbytek cestuje po vlastní ose.

Celkem by se mělo v sektoru hostů na Stamford Bridge objevit 2800 fans Sparty, další dvě stovky z řad sponzorů a partnerů klubu budou na hlavní tribuně. Tímto počtem bude překonán i památný výjezd do Liverpoolu z února 2011, kam nejslavnější český klub doprovodilo zhruba 2200 příznivců.

Matějovského a spol. čeká dnes večer v Londýně předzápasový trénink, utkání se hraje ve čtvrtek od 21.05 SEČ.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud