29. srpna 2014 • 14:41

Z Boha zrádcem. Straka se vrací na Spartu. Jak ho přijmou fanoušci?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Ten zápas bude mít grády. Sparta proti Slovanu Bratislava v rámci skupiny Evropské ligy, to nebude jen federální bitva dvou historických rivalů, ale také velký návrat trenéra Františka Straky. Bývalý sparťanský srdcař, který byl pro letenské příznivce dlouho uctívanou legendou, ovšem přijede jako zrádce a mnohými nenáviděná osoba.



Ten příběh je už notoricky známý. Když byl v roce 2004 František Straka překvapivě odvolán z pozice trenéra Sparty, fanoušci rozpoutali doslova peklo. Svého miláčka nadále podporovali, transparenty nechyběly na žádném zápase.

Jenže o sedm let později přišel šok. Straka, který do té doby neustále zdůrazňoval svoji lásku ke Spartě, převzal Slavii. Přestup k úhlavnímu rivalovi mu fanoušci odpustit nedokázali.

Pro Straku tak začalo velmi nepříjemné období, během něhož se dokonce bál o svoji rodinu. Všechny výhružky naštěstí skončily „jen“ pomalovaným domem. Příznivci Sparty ale na svůj dřívější idol zanevřeli.

FOTOGALERIE | Podívejte se, jak na Františka Straku reagovali v minulosti fanoušci Sparty

Fanoušci Sparty brali přestup Františka Straky do Slavie jako zradu
Fanoušci Sparty brali přestup Františka Straky do Slavie jako zradu

Vzpomínky jim jistě oživil dnešní los Evropské ligy. Ten totiž Spartě do základní skupiny přiřadil kromě Neapole a Bernu také Slovan Bratislava, který trénuje právě Straka.

Termíny zápasů Sparty ve skupině

18.9. 2014 Neapol - Sparta
2.10. 2014 Sparta - Young Boys Bern
23.10. 2014 Slovan Bratislava - Sparta
6.11. 2014 Sparta - Slovan Bratislava
27.11. 2014 Sparta - Neapol
11.12. 2014 Young Boys Bern - Sparta

Nebude to však první Strakův návrat na Letnou po jeho „zradě“. Na stadionu Sparty už si zahrál s Příbramí a reakce publika byla překvapivě klidná.

Podobně tomu bylo i na exhibičním duelu současných a bývalých hráčů Sparty, které proběhlo v rámci mistrovských oslav. Ani teď bezprostřední reakce sparťanských fanoušků nenaznačují, že by se měl temperamentní kouč připravit na nenávistné prostředí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud