7. listopadu 2014 • 00:10

Spokojený Lavička po výhře: Máme charakter, tohle je naše odpověď!

Autor: ČTK, iSport.cz, pan, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně spokojený byl po čtvrteční výhře ve 4. kole Evropské ligy nad Slovanem Bratislava 4:0 kouč letenského týmu Vítězslav Lavička. "Vysoké vítězství mě potěšilo. Chtěli jsme odčinit porážku z Plzně, povedlo se nám to výsledkem i po dobré hře," říkal spokojený trenér.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 11. • 21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:0
ONLINE
6. listopadu
21:05
ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava
Góly

Domácí: 29. Lafata, 32. Krejčí, 75. Nhamoinesu, 84. Lafata

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Vácha (79. Mareček) – Konaté, Dočkal (72. Vacek), Matějovský, Krejčí – Lafata (C) (89. Bednář).

Hosté: Perniš – Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Čikoš – Grendel (83. Štefánik), Lásik – Žofčák (C), Milinković, Kubík (73. Vittek) – Peltier (46. Soumah).

Náhradníci

Domácí: Štěch, Pamić, Švejdík, Kováč, Mareček, Vacek, Bednář

Hosté: Poláček, Jablonský, Hudák, Štefánik, Soumah, Halenár, Vittek

Karty

Hosté: Peltier, Bagayoko

Rozhodčí

Eskov – Averjanov, Dančenko (vš. Rusko)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

13 875 diváků

Sparta se díky vysoké výhře dostala ve skupině I na první místo o skóre před Neapol. "Chtěli jsme zvítězit, a aby vyhrála i Neapol, což se splnilo. Říkali jsme si, že se ukáže opravdovost a ryzí charakter každého hráče a jsem rád, že jsme dali takovou odpověď," pokračoval.

Kouč českého mistra se rozpovídal i o taktice Sparty, s kterou šla do zápasu."Nechtěli jsme hrát opatrně, ale nebylo jednoduché se do aktivní obrany soupeře dostat. Byli jsme trpěliví a jsem moc rád, že jsme kvalitní defenzivu Slovanu otevřeli, pomohly nám dvě kvalitně sehrané standardní situace."

"Měli jsme dobré držení míče a hosty to stálo hodně sil. Dnešním vítězstvím jsme odskočili Bernu na tři body, ale ještě zbývají dvě utkání a není čas na přehnané oslavy, ještě nás čekají dva zápasy. Ale je to povzbudivé.“

VIDEO: David Lafata se postaral o vítězný gól

Trenér se vyjádřil i k chování fanoušků: "Byli jsme v očekávání, jak fanoušci zareagují na ten problém ze Slovenska. Když jsem viděl ta opatření, věděl jsem, že to bude bez problémů. Fanoušci fandili slušně, za což jsem rád."

O hodně horší náladu měl bývalý letenský lodivod a současný kouč Slovanu Bratislava Jozef Chovanec."Dostali jsme velmi laciné branky a to byla jedna z věcí, která nás položila. V naší situaci nás každý takový gól sráží, Spartě to navíc dodalo sebevědomí. Bylo to podobné jako v prvním utkání. Jsme bohužel v těžké situaci a musíme se z ní sami dostat."

SPARTA SE PŘIBLÍŽILA POSTUPU ZE SKUPINY
Video se připravuje ...

SPARTA - SLOVAN: VÝTRŽNOSTI SE NEOPAKOVALY
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud