11. prosince 2014 • 11:53

Bern si věří na Spartu. Doma vytřeme podlahu s každým, tvrdí Steffen

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 21:05 | Tomu se říká sebevědomí. Fotbalisté Young Boys Bern se vezou na vítězné vlně a před dnešní rozhodující bitvou se Spartou o postup do další fáze Evropské ligy si pořádně věří. „Doma můžeme porazit každého soupeře,“ tvrdí záložník Renato Steffen.



Bern v sezoně střídá horší okamžiky s lepšími a trenér týmu Uli Forte věří, že teď nastalo lepší období. Pět vítězných zápasů ve švýcarské nejvyšší soutěži a k tomu tři body z duelu Evropské ligy na půdě Slovanu Bratislava.

V takové fazoně vyrukuje Bern doma do utkání proti Spartě. Když se k tomu přidá fakt, že se bude hrát na umělé trávě, na kterou nejsou Letenští tak zvyklí, může se zdát, že trumfy drží v rukách švýcarské mužstvo.

Tamní média sebevědomí trochu zchladí, když varují před sílou Sparty, která tvoří polovinu českého národního týmu, jenž vstoupil dobře do kvalifikace o EURO. Ale hned pumpují do hráčů Young Boys sebevědomí, že mohou českého mistra dostat na lopatky a vybojovat postup.

Renato Steffen, ofenzivní záložník švýcarského týmu Young Boys Bern, si před zápasem se Spartou hodně věří.
Renato Steffen, ofenzivní záložník švýcarského týmu Young Boys Bern, si před zápasem se Spartou hodně věří.

To si myslí i trenér Forte. „Po horších časech jsme teď ve formě a čeká nás finále. Máme šanci postoupit a věřím, že to dokážeme,“ hlásí sebejistě trenér švýcarského týmu. „Jsme silnější, než kdy jindy, tedy za mého působení.“

A podobně naladěný je i Renato Steffen, jedna z ofenzivních opor Young Boys. „Sparta je hodně těžký soupeř. V Praze jsme prohráli 1:3 a poznali jsme její sílu. Ale stojím si za tím, co jsem řekl nedávno. Doma můžeme vytřít podlahu s každým. Máme na to, abychom porazili jakéhokoliv soupeře. Ukázali jsme to v minulosti proti Machačkale i Udinese. A naposledy proti Neapoli,“ nešetří vírou v úspěch Steffen.

„Obrovskou výhodou pro nás bude umělá tráva. Musíme na ní Spartu dostat pod tlak, musíme útočit a pak to dopadne dobře,“ dodává.

Nic jiného ani švýcarskému týmu nezbývá. V případě nerozhodného výsledku by postoupila do jarní fáze Evropské ligy Sparta. Young Boys by sice v tu chvíli měli na kontě solidních deset bodů, jenže ani to by nestačilo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud