19. února 2015 • 19:01

Krvavá řežba. V Římě řádili chuligáni Feyenoordu, řezali se s policií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krvavou předehru mělo utkání Evropské ligy mezi AS Řím a Feyenoordem Rotterdam. Výsledkem střetů je několik zraněných policistů a 33 zatčených nizozemských chuligánů. Agresivní skupina několika stovek většinou opilých příznivců nizozemského týmu zaútočila na policii světlicemi, lahvemi a dalšími předměty v centru italské metropole.



Tam poničila také nedávno zrestaurovanou proslulou Fontanu della Barcaccia. Na večerní zápas na Olympijském stadionu dorazilo okolo šesti tisíc nizozemských fanoušků. Podle policie se různé incidenty odehrávaly v Římě od středečního večera.

Desítka fanoušků skončila v cele předběžného zadržení, dalších osm bylo ve zrychleném řízení odsouzeno k pokutám ve výši 45 000 eur za urážky úřední osoby. Také dostali zákaz vstupu na stadion a byli vykázáni z města.

Ve fontáně pod Španělskými schody plavaly lahve od piva a další odpadky. "Co se v těchto hodinách v Římě odehrálo, je ostuda a není možné to tolerovat," prohlásil starosta metropole Ignazio Marino. Zápas mezi kluby AS a Feyenoordem skončil remízou 1:1.

Římské památky skončily po řádění fanoušků Feyenoordu řádně upravené. Zasahovat musela policie a o krvavá zranění nebyl nouze.
Římské památky skončily po řádění fanoušků Feyenoordu řádně upravené. Zasahovat musela policie a o krvavá zranění nebyl nouze.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud