7. srpna 2015 • 15:05

Jablonec schytal těžký Ajax. Nejsme předem poraženi, říká Šilhavý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože jim dnešní los závěrečného 4. předkola Evropské ligy přisoudil těžkého soupeře, slavný Ajax Amsterodam, necítí se jablonečtí fotbalisté předem poraženi. Věří, že favorita mohou překvapit stejně jako v předchozím kole Kodaň, kterou vyřadili.



"Los pro nás nebyl úplně příznivý, ale je to pořád jen los. Ajax je samozřejmě jednoznačný favorit, ale přesvědčili jsme se i teď s Kodaní, že zahrát se dá s kýmkoliv. Věříme v to, že Ajax můžeme pozlobit tak, jak jsme to zvládli s Kodaní," řekl pro klubový web kapitán Tomáš Hübschman.

"Jsme ještě plni dojmů po včerejším úspěchu v Kodani. Ale i tam jsme se přesvědčili, že můžeme se dá uspět i proti favoritovi. Také v souboji s Ajaxem se proto necítíme předem poraženi," dodal trenér Jaroslav Šilhavý .

Severočeši věří, že s podobně dobrým výkonem jako v Kodani, kde vyhráli 3:2, mohou znovu uspět. "Samozřejmě náš herní projev asi nebude takový, že bychom byli favorité a měli svého soupeře mačkat. Ale určitým stylem hry je můžeme pozlobit. Je to i otázka štěstí. Musíme věřit ve své síly a věřit tomu, že tím svým způsobem můžeme i postoupit do skupiny Evropské ligy," uvedl kouč.

Ajax se do 4. předkola dostal poté, co nečekaně vypadl ve 3. předkole Ligy mistrů s Rapidem Vídeň, s nímž Jablonec v červenci remizoval na soustředění v přípravném utkání 0:0.

"Ajax je samozřejmě kvalitní tým, hrál Ligu mistrů. Ale myslím si, že tím, že hrál Ligu mistrů s Rapidem Vídeň, s kterým jsme se potkali na soustředění v Rakousku, se dají teoreticky oba týmy srovnat," podotkl Hübschman.

"Ajax patří mezi tradiční evropské velkokluby a tak věhlasný soupeř se v Jablonci už dlouho neukázal. Celá Evropa považovala za překvapení jeho vypadnutí v týdnu z předkola Ligy mistrů. Jsme rádi za fanoušky, že uvidí takový svátek. I pro nás bude měření s holandským vicemistrem velmi zajímavé a hrozně se na to těšíme," uvedl Šilhavý. "Soupeř začíná nizozemskou ligu v prvním kole těžkým zápasem na hřišti Alkmaaru a určitě ho chceme sledovat osobně," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud