27. srpna 2015 • 13:36

Klíčové duely pro český koeficient. Co přiblíží jistotu Ligy mistrů?

Autor: kah, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

S bojem o postup do základních skupin Evropské ligy a desetimilionové odměny s tím spojené hrají české kluby ve čtvrtečních odvetách play off o pohárový koeficient. Česko nyní v žebříčku ztrácí na dvanácté Švýcarsko 2,25 bodu. Pokud by skončilo před ním, zajistí si pro sezonu 2017/2018 jistou účast v Lize mistrů pro ligového šampiona. A to je pořádná motivace.



Pro další umazání manka je důležité, aby Sparta vyřadila, a pokud možno i podruhé porazila Thun, jelikož se tím sníží počet zástupců ze Švýcarska. K tomu mohou vypadnout i Young Boys Bern.

Přemožitel Letenských z minulého ročníku Evropské ligy prohrál úvodní domácí duel s Karabachem Agdam 0:1. Ve hře by pak alpské zemi zůstala jen dvojice Basilej - Sion. Oba týmy jsou v základní skupině Evropské ligy.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Thun 3:1
Video se připravuje ...

I proto je nutné, aby kromě velmi nadějně rozehraných partií Plzně a Sparty dokázal proměnit dobrou formu v postup i Liberec. Výrazným bonusem by pak byl pochopitelně postup Jablonce.

Češi by tím dostali pod tlak zmíněné Švýcarsko, případně jedenácté Turecko, zároveň by si mohli hlídat záda před čtrnáctým Řeckem. To bude mít v základních skupinách velmi pravděpodobně čtyři týmy a na Česko momentálně ztrácí osm desetin bodu.

Pokud by se tuzemským klubům podařilo ukončit tuto sezonu nejhůř na dvanáctém místě, znamenalo by to pro ročník Champions League 2017/2018 jistou účast pro ligového šampiona. Pro příští sezonu je situace daná. Stejně jako letos v létě se o Ligu mistrů pokusí vítěz domácí soutěže a její vicemistr, o Evropskou ligu pak další tři kluby.

Pořadí Stát Koeficient aktuální počet klubů/celkový počet klubů
11. Turecko 29,6 3/5
12. Švýcarsko 29,575 4/5
13. ČESKO 27,325 4/5
14. Řecko 26,5 5/5

Z Maccabi jsme se poučili, nebude se to opakovat, slíbil Ďuriš
Video se připravuje ...

Sestřih: Liberec v zápase plném šancí porazil Hajduk Split 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud