2. října 2015 • 04:50

Spartě vyšly změny. ČTYŘI věci, které proti Apoelu zlepšila

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prohře v derby byli pořádně kritizováni. Právem. Fotbalisté Sparty ale dokázali zareagovat výborně. V důležitém duelu Evropské ligy proti Apoelu předvedli mnohem lepší výkon a po zasloužené výhře 2:0 brali tři body. Pomohly k tomu i změny v základní sestavě. Co se svěřencům trenéra Zdeňka Ščasného nejvíce povedlo?



Vylepšená obrana

Nejvíce ze všeho Ščasný sáhl do obranné čtyřky. Ta totiž v derby hodně hořela. Lavičkou to odnesl chybující Matěj Hybš, kvůli zranění pak nemohl nastoupit ani Mario Holek. Místo nich se do základní sestavy dostali Lukáš Mareček a Jakub Brabec.

Oba novicové odehráli velmi dobrý zápas, Brabec dokonce zvyšoval na 2:0. Mareček byl až na jedno zaváhání jistý, navíc se snažil i podporovat ofenzivu. „Jsem rád, že nám všechny změny v sestavě vyšly,“ pochvaloval si Ščasný.

Fatai oživil ofenzivu

V derby se dostal na hřiště po poločasové přestávce a hru výrazně oživil. Tentokrát proto dostal Kehinde Fatai šanci v základní sestavě. Přestože nastoupil trochu netradičně na pravém křídle, očekávání naplnil. Dal důležitý první gól, navíc byl hodně aktivní. Spolupráce s Lafatou klape.

„Proti Slavii nám chyběl náběh za obranu a Fatai to hrál výborně,“ ocenil svého svěřence kouč Ščasný.

Bičík: Vyříkali jsme si to. A po dlouhé době jsme hráli, jak chtěli trenéři
Video se připravuje ...

Frýdkovi pomohl přesun

Martin Frýdek se po vynikajícím úvodu sezony trochu vytratil. Mohl za to i jeho přesun na pravou stranu obrany, kde se, jak i sám přiznával, necítí tak dobře jako vlevo. Díky změnám v obraně se sparťanský odchovanec konečně objevil zpátky na levém beku a bylo to znát. Frýdek si mnohem více věřil, podporoval ofenzivu a z jeho strany neustále hrozilo nebezpečí.

Střelba, střelba, střelba

Víte, kolikrát vystřelila Sparta proti Slavii na branku? Ani jednou! Ani celková statistika šesti střel nenadchne. Proti Apoelu to byla jiná písnička. Domácí dvakrát neváhali a z každé možné pozice pálili na branku soupeře. Taky celkem vyprodukovali 22 střel, z toho 7 mířilo mezi tyče. Sparta byla obecně mnohem více aktivní, což fanoušci několikrát ocenili.

Jiráček: Kotel dnes chyběl, doufám, že nás příště podpoří
Video se připravuje ...

Matějovský: APOEL bych nehanil. Svojí kvalitu má
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud