Tomáš Podvín
22. října 2015 • 10:53

Hrozby Schalke před Spartou: Mistr světa i talent, co ztrapnil Real

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GELSENKIRCHENU | Není to soubor jmen, ze kterých by se vám na první pohled zatočila hlava. Přesto má Schalke 04, se kterým se dnes v Evropské lize utká pražská Sparta, ve svém středu velké klenoty. A to i přes zranění kanonýra Klaase-Jana Huntelaara. Český vyzývatel si musí dát pozor hlavně na mladé pušky, které si v loňském roce pořádně pohrály i se slavným Realem Madrid.



Benedikt Höwedes

Ve svých sedmadvaceti letech patří v Schalke 04 mezi nejzkušenější. Také toho již ve své kariéře stihl mnoho, v červnu 2014 byl členem základní sestavy Německa, které vyhrálo MS v Brazílii. Řízný stoper bude jistě velkým soupeřem pro Davida Lafatu a další útočné hráče Sparty.

A pozor, Höwedes je zatraceně nebezpečný při útočných standardních situacích. To dokázal naposledy o víkendu, kdy skóroval proti Herthe Berlín.

Max Meyer

V čerstvých dvaceti letech má za Schalke odehráno přes 70 zápasů. To hovoří za všechno. Na Meyera už v týmu spoléhají jako na tvůrce hry. Loňskou sezonu měl sice trochu horší, ale v té letošní je zase postrachem každé obrany.

Německý mládežnický reprezentant, jenž se zúčastnil i ME do 21 let v Česku, má výborné držení míče, navíc umí vždy překvapit nečekanou kolmicí. Nebojí se ani zakončit. O víkendu rozhodl v nastavení duel Schalke s Herthou Berlín.

Leroy Sané

Obrovský objev loňské sezony. Sané naskočil do rozjetého vlaku a vůbec se nechoval jako vylekaný nováček. Okamžitě na sebe strhl pozornost. To platí hlavně o zápase osmifinále Ligy mistrů na půdě slavného Realu Madrid. Tehdy neznámý Sané nastoupil ještě v prvním poločase a hvězdám soupeře pořádně motal hlavu. Dal dokonce krásný gól, v závěru ho pak ještě Iker Casillas vychytal. Schalke na Santiago Bernabéu zvítězilo 4:3 a přestože postoupili domácí, vyslechli si od fanoušků ohlušující pískot.

V aktuální sezoně již Sané patří do základní sestavy Schalke a ve skvělých výkonech pokračuje. V bundeslize zaznamenal za 9 zápasů 3 góly, dvakrát šlo přitom o rozhodující branku utkání. Kromě zakončení je strašně silný na míči a má skvělou techniku.

Johannes Geis

V létě byl o tehdejšího záložníka Mainzu obrovský zájem, boj nakonec vyhrálo Schalke, které s Geisem podepsalo čtyřletý kontrakt. A určitě nelituje. Dvaadvacetiletý fotbalista se v týmu okamžitě zabydlel.

„Meyer i Sané jsou výborní, ale podle mně je z těch mladých talentů nejnebezpečnější právě Geis. Hlavně jeho standardní situace jsou strašně nepříjemné,“ tvrdí o něm český záložník Augsburgu Jan Morávek.

Franco Di Santo

Při neúčasti Huntelaara je právě argentinský útočník tím, kdo by měl akce mladých pušek zakončovat. Šestadvacetiletý hrot, který má na svém kontě i několik zápasů za Chelsea, zatím sice v bundeslize neskóroval, ale v Evropské lize již své schopnosti ukázal.

V posledním duelu Schalke 04 na evropské půdě zazářil Di Santo dokonce hattrickem. Do sítě Asterasu se trefil třikrát za 16 minut. Pro Spartu jasný vzkaz.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud