5. listopadu 2015 • 20:52

Šťastný gól pomohl! Liberec porazil Groningen 1:0 a je druhý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vyhráli ve čtvrtém kole Evropské ligy v Groningenu 1:0 a nakročili za postupem ze skupiny F. Utkání na stadionu Euroborg v 81. minutě rozhodl vlastním gólem domácí brankář Sergio Padt. Slovan si udržel druhé místo o bod před Marseille a o dva za vedoucí Bragou, která na hřišti Olympique prohrála 0:1. V dalším utkání EL Severočeši nastoupí 26. listopadu v Portugalsku proti Braze.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 11. • 19:00
FC Groningen
FC Groningen
0:1
ONLINE
5. listopadu
19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí:

Hosté: 81. Padt (vl.)

Sestavy

Domácí: Padt – Kappelhof, Reijnen, Larsen, Burnet – Maduro (78. J. Drost), Tibbling (83. Hateboer) – Antonia, Rusnák, Linssen – Hoesen (67. Bacuna).

Hosté: Koubek – Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák (60. Sýkora) – Pavelka – Josef Šural, Folprecht, Shala, Jefremov – Bakoš (73. Rabušic).

Náhradníci

Domácí: van der Vlag, Tamata, Hateboer, Payne, Drost, Bacuna, Islamovic

Hosté: Hladký, Mudra, Sýkora, Sackey, Kerbr, Bartl, Rabušic

Karty

Domácí: Hoesen, Bacuna

Hosté: Josef Šural

Rozhodčí

Borski – Rostkowski, Boniek (všichni POL)

Stadion

Euroborg, Groningen

K první zajímavější šanci se dostali v osmé minutě domácí, kteří před dvěma týdny v Liberci zachránili v nastavení remízu 1:1. Antonia napravo utekl Pokornému a našel v šestnáctce Linssena, jehož pokus zablokovala liberecká obrana. Ta v úvodu dávala hráčům Groningenu hodně prostoru. Burnetova tvrdá rána z dálky skončila těsně vedle tyče a Hoesen z otočky vypálil nad břevno.

Liberec poprvé vážněji zahrozil až ve 35. minutě. Coufalův nepřesný centr bránící Kappelhof odvrátil jen k volnému Bakošovi, jehož střelu z první pohotově vykopl gólman Padt. Krátce poté vypálil těsně vedle i kapitán Slovanu Pavelka. Těsně před pauzou se musel vytáhnout i hostující brankář Koubek, když vyboxoval ránu Linssena a pak také odvrátil střílený centr Burneta.

Herolind Shala se snaží obejít soupeře.
Herolind Shala se snaží obejít soupeře.

Koubek se činil i na začátku druhé půle, kdy dvěma výbornými zákroky vytáhl nad břevno hlavičku Linssena i střelu Larsena z následného rohu. Liberec odpověděl Shalovou střelou doprostřed branky. Po rychlé akci v domácí šestnáctce zakončoval také Bakoš, ale trefil jen obránce Larsena.

Aktivita Slovanu se vyplatila v 81. minutě. Folprechtovu hlavičku po Sýkorovu rohu brankář Padt vytáhl na tyčku, ale před dotírajícím Rabušicem si zase míč smolně srazil za záda.

Groningen měl v závěru velký tlak, ale v poslední minutě zachránil hostům vítězství Koubek, který opět vychytal Linssena. Liberec tak zvítězil i ve čtvrtém venkovním utkání EL bez inkasovaného gólu.

Utkání 4. kola základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:

FC Groningen - Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branka: 81. vlastní Padt. Rozhodčí: Borski - Rostkowski, Boniek (všichni Pol.). ŽK: Hoesen, Bacuna - Šural.

Sestavy:

Groningen: Padt - Kappelhof, Reijnen, K. Larsen, Burnet - Maduro (78. Drost), Tibbling (83. Hateboer) - Antonia, Rusnák, Linssen - Hoesen (67. Bacuna). Trenér: Van de Looi.

Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák (60. Sýkora) - Pavelka, Folprecht - Jefremov (90.+4 Kerbr), Shala, Šural - Bakoš (73. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Z V R P Skóre B
1. Braga 12 6 2 4 16:15 20
2. Marseille 8 4 1 3 13:9 13
3. Liberec 6 2 1 3 6:8 7
4. Groningen 6 0 2 4 2:8 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud