Jan Vacek
26. listopadu 2015 • 12:35

Hlavní přikázání plzeňské Viktorie v Minsku: Vyhrát! Pak se uvidí…

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 17:00 | Stojí zatlačeni v koutě, zády ke zdi. Plzeň se v základní skupině Evropské ligy dostala do složité pozice, svůj osud nedrží ve vlastních rukou. Ani případná večerní výhra nad Dinamem Minsk totiž nemusí nic řešit v případě, že Villarreal doma dokáže bodovat proti Rapidu Vídeň. „Především musíme zvládnout svůj zápas. Zbytek už neovlivníme,“ zní ze západočeského tábora.



Jestli lze na výchozí pozici Plzně před pátým hracím dnem základní skupiny najít alespoň nějaké pozitivum, je jím určitě skutečnost, že ke svému zápasu nastoupí jako první. Nestane se tedy, že do něj půjde už „mrtvá“.

Díky časovému posunu utkání v Borisově odstartuje už v 17 hodin, souboj Španělů s Rakušany vykopne až ve 21. „Takhle jsem o tom nepřemýšlel, soustředím se jenom na nás,“ prohodil záložník Daniel Kolář.

Ano, na hráčích, atmosféře v klubu je jasně patrné, že už s postupem příliš nepočítají. Všichni dobře vědí, kde se skupina lámala. Ve dvou zápasech s Rapidem, ve kterých Plzeň vyšla bodově zcela naprázdno a nabrala tak výraznou ztrátu.

Tu může alespoň na několik desítek minut umazat případnou výhrou nad Minskem. „Jdeme do zápasu s tím, že chceme jednoznačně uspět, i když samozřejmě všichni víme, že šance na postup už je jenom teoretická,“ konstatoval nejlepší podzimní střelec Viktorie Michal Ďuriš.

V sestavě budou změny

Role favorita náleží českému týmu, Minsk zatím potvrzuje roli největšího outsidera skupiny. Ve čtyřech duelech ani jednou nebodoval a jeho skóre vyšplhalo na hrozivých 1:9. I první duel ve Štruncových sadech byl jednoznačně v režii Plzně, která zvítězila 2:0.

„Oproti prvnímu utkání udělají pár změn. Myslím, že to bude vypadat jinak, než u nás. Budou hrát určitě ofenzivněji,“ řekl Ďuriš. „Já Minsk jako nejslabšího soupeře v Evropské lize neberu, viděl jsem obě domácí utkání a soupeřům to hodně znepříjemnili,“ doplnil Krejčí.

Zatímco však Dinamo už o postup nehraje, Plzeň je stála ve hře. A pokud si splní svůj úkol, může večer vzývat přízeň štěstěny. „Rapid zatím vše vyhrál, ale Villarreal je doma ohromně silný. Hosté to bude mít těžké, ale všechno je možné,“ shrnul plzeňský trenér.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud