27. listopadu 2015 • 04:30

Tak Plzeň korunovala výbuch v EL: Selhání v tutovce i hloupý faul

Autor: pod, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když měli šanci na postup velmi malou, jeli si do Běloruska pro tři body. Fotbalisté Viktorie Plzeň ale narazili a s domácím Dinamem Minsk prohráli 0:1. Důvod? Hlavně dvě velká selhání záložníka Jana Kovaříka a obránce Jana Baránka. Svému týmu ovšem nepomohli ani útočníci Aidin Mahmutovič a Michal Ďuriš.



Kovařík selhal před prázdnou

Obrovskou příležitost poslat svůj tým do vedení dostal v 53. minutě záložník Plzně Jan Kovařík. Útočník Aidin Mahmutovič postupoval sám na bránu, upadl, ale dokázal ještě svému spoluhráči přistrčit míč před prázdnou bránu.

Jenže Kovařík zklamal, pravačkou odkrytou branku výrazně přestřelil. „Nic příjemného. Měli jsme zápas pod kontrolou, šancí jsme měli ale málo. Já měl tu největší, bohužel jsem selhal. Není to moje silná stránka, ale tohle se musí proměňovat,“ kál se po utkání.

Baránek fauloval, chybu udělal i Ďuriš

Plzeň sice chtěla v závěru utkání urvat tři body, ale nakonec nezískala ani jeden. Mohli za to především dva její hráči. První velkou chybu udělal střídající Michal Ďuriš, který pokazil rozehrávku a dovolil domácím rozjet rychlou akci směrem k plzeňské brance.

Dílo zkázy poté dokonal obránce Jan Baránek, který zajel do soupeře ve vlastním pokutovém území zbytečně skluzem, fauloval ho a pískala se penalta.

„Chtěl jsem zabránit střele, vypíchnout tomu útočníkovi míč. Ale on si balon šikovně píchl. Zbytečný zákrok, kvůli kterému jsme přišli alespoň o bod. Byl to školácký faul,“ přiznával mladý stoper.

Zklamání jménem Mahmutovič

Měl zastoupit svého parťáka Michala Ďuriše, pro obranu Dinama Minsk ale Aidin Mahmutovič neznamenal žádné nebezpečí. Chybí mu návyky v kombinaci, navíc má problémy s podržením balonu.

V Bělorusku se nedokázal dostat moc do hry, ve velké šanci neuspěl. Povedlo se mu alespoň v pádu přistrčit míč Kovaříkovi, který ale netrefil prázdnou bránu. Jinak nebyl nebezpečný.

Útočník Viktorie Plzeň Aidin Mahmutovič gól na půdě Dinama Minsk nedal a jeho tým prohrál 0:1
Útočník Viktorie Plzeň Aidin Mahmutovič gól na půdě Dinama Minsk nedal a jeho tým prohrál 0:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud