18. února 2016 • 22:52

Trefil to jako Lafata! Sparta oslavuje mladého hrdinu Juliše

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta našla nečekaného hrdinu. Útočník Lukáš Juliš se do sestavy proti Krasnodaru (1:0) dostal pouze díky zranění kapitána Davida Lafaty, na hřišti ale sparťanského kanonýra nahradil tím nejlepším způsobem. Po nádherné brance v základní skupině proti APOELU teď jedinou brankou rozhodl úvodní utkání prvního kola vyřazovací části Evropské ligy.



Sparta bušila do obrany ruského týmu už od začátku zápasu. Dvojice útočníků Lukáš Juliš a Kehinde Fatai neustále provětrávali obranu Krasnodaru. V prvním poločas to byl nigerijský útočník, který spálil minimálně tři slibné šance.

Ve druhém poločase se však vykrystalizoval v hlavního hrdinu 21letý útočník Lukáš Juliš. V 64. minutě ho kapitán Bořek Dočkal našel přesným pasem na zadní tyči a domácí útočník nemohl z takové pozice zaváhat. Počkal si na centr a prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

Přitom se s Julišem do základní sestavy před zápasem vůbec nepočítalo. Kvůli zranění Lafaty měli sparťané na Krasnodar vyrukovat s jedním hrotovým útočníkem a tím měl být Kehinde Fatai.

Trenér Zdeněk Ščasný však překvapil a odhodlal se k odvážné rošádě. Své jediné dva zdravé forvardy poslal do zápasu už od prvních minut. Jeho tah mu vyšel, Fatai i Juliš se na rozdíl svých soupeřů prali o každý míč.

Když v 75. minutě autora jediné branky střídal Tiémoko Konaté, fanoušci povstali a dopřáli mladému útočníkovi potlesk ve stoje. Za svůj pracovitý výkon si ho zasloužil.

Vácha byl po Krasnodaru spokojený: Vítězství jsme si zasloužili
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud