Jan Vacek
6. dubna 2016 • 10:11

Sparta vyrazila na Villarreal. Bez Jiráčka, Zahustel jen jako divák

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odbavili se na pražském letišti Václava Havla a vyrazili vstříc další obrovské výzvě. Fotbalisté Sparty ve středu ráno odcestovali do Španělska, aby ve čtvrtfinále Evropské ligy čelili našlapanému Villarrealu. Trenér Zdeněk Ščasný však má starostí nad hlavu. Jeho tým totiž decimují zranění. „Není to vůbec jednoduchá situace,“ nezastírá zkušený stratég.



V sobotním nepovedeném utkání na hřišti Slovácka (0:2) se Sparta musela obejít bez pěti hráčů základní sestavy. A v kompletním složení neodletěla ani do Španělska. V Praze zůstali dlouhodobě zraněný Lukáš Vácha , ke kterému čerstvě přibyl i Petr Jiráček, kterého trápí problémy s přitahovačem. Neodcestoval ani Josef Šural , ten nesmí za Spartu v evropských pohárech nastoupit.

Ve výpravě naopak nechyběl Ondřej Zahustel , toho ovšem do hry nepustí poraněná levá ruka. „Ondra letí jenom na výlet. Navíc budeme čekat na situaci kolem dalších dvou nebo tří hráčů,“ přiblížil Zdeněk Ščasný.

V první řadě se jedná o stopera Maria Holka a gólmana Davida Bičíka . Ten v minulých dnech bojoval s nemocí, v úterý už ale trénoval a měl by být připraven do hry. Složitější je to v případě Holka, který laboruje se zraněním nohy.

Villarreal je silný, tušil Lafata. Zahustel jede jen jako divák, u Juliše je otazník
Video se připravuje ...

Řeší se Holek, vrací se Frýdek

Podle informací iSport.cz je hráč připraven do čtvrteční bitvy nastoupit, záležet však bude na rozhodnutí Ščasného. Ten bude na svého důležitého muže čekat do poslední chvíle. Od Holka se totiž může odvíjet, jakým způsobem Sparta na stadionu El Madrigal nastoupí. „Myslím si, že se naše rozestavení nebude lišit od toho, jaké jsme v Evropě na jaře použili,“ prohodil sparťanský kouč.

S týmem odletěl i zraněný Ondřej Zahustel
S týmem odletěl i zraněný Ondřej Zahustel

Proti Krasnodaru i Laziu Letenští využili variantu se třemi obránci a pěti záložníky. Všechno k ní směřuje i tentokrát. Zapříčiněno je to především zraněním Zahustela, za kterého Sparta nemá na pravý kraj adekvátní náhradu. Pokud by nebyl k dispozici Holek, nastoupili by Pražané zřejmě jako na Slovácku. Tedy s trojicí Jakub Brabec, Ondřej Mazuch, Costa Nhaimonesu.

Po karetním trestu se do hry vrací Martin Frýdek, který by se měl postavit do středu pole k Bořku Dočkalovi a Lukáši Marečkovi. „Čeká nás ohromně těžký zápas. Villarreal je špičkový tým, viděl jsem jeho zápasy proti Barceloně, Leverkusenu či Neapoli. Třeba Leverkusen si proti němu za celé utkání nevytvořil jedinou šanci,“ připomněl Ščasný.

Na zraněními zdecimovanou Spartu čeká pekelný test. Je však připravena mu čelit s hlavou vzhůru.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Mareček: Villarreal je top soupeř, můžeme však hrát uvolněně
Video se připravuje ...

Juliš: Je lepší být v pozici outsidera
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud