Karel Häring
18. března 2016 • 19:12

Ponorka? Spíš torpédo. Spartu čeká výborný Villarreal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný přiznává, že informace o Villarrealu, soupeři ve čtvrtfinále Evropské ligy, u Plzně shánět nebude. Je to logické, družba mezi konkurenty a rivaly se nepěstuje. Ale určitě si prostuduje oba zápasy Viktorie se španělským soupeřem, především ten první ze stadionu El Madrigal. Bude hodně poučný.



Je jasné, že z hlediska atraktivity byly pro hráče i fanoušky na vrcholu žebříčku Liverpool a Dortmund. Španělské kluby v Česku – s výjimkou tria, které bojuje o soutěž vedle, v Lize mistrů (Barcelona, Real a Atlético) – už nezní tak sexy.

Jenže kvalita celků pohybujících se v La Lize na čtvrtém až sedmém místě je obrovská. Potvrzují to výsledky nejen z tohoto ročníku Evropské ligy. Villarreal přešel postupně přes Neapol a Leverkusen, aniž by prohrál.

O španělských klubech se zároveň ví, že chudší sestru Champions League berou velmi vážně. Vyhrály tři z posledních čtyř ročníků.

Kvalitu na to má i soupeř Sparty, o čemž se přesvědčila Plzeň. V prvním vzájemném utkání na hřišti Villarrealu domácí od začátku rozjeli ďábelské tempo a tým přezdívaný „Žlutá ponorka“ připomínal svým bleskovým přechodem do útoku spíš torpédo.

Na Španělsko umí hrát Villarreal až nezvykle přímočarý fotbal, zároveň však nezaostává v tom, co je tamním klubům vlastním – v perfektní kontrole míče. Také se mu velmi složitě střílejí góly. Na jaře inkasoval ve čtyřech pohárových soubojích jen jeden.

Sparta nemá co ztratit, ale musí počítat s tím, že ji čeká podle jména ne až tak atraktivní protivník, ale velmi silný. Na ještě vyšší úrovni než Lazio.

Ščasný o Villarrealu i Slavii: Chtěli jsme hrát Evropu nemůžeme brečet, že jsme unavení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud