Tomáš Podvín
14. dubna 2016 • 23:54

Spartě tleskali i fanoušci Villarrealu. Bylo to úžasné, žasl Juliš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco v předchozích vyřazovacích fázích Evropské ligy jim často štěstí přálo, tentokrát to neplatilo. Přestože fotbalisté Sparty předvedli ve čtvrtfinále proti Villarrealu dobrý výkon, po poločase prohrávali 0:3. „To bylo smutný, ale řekli jsme si, že chceme ve druhé půli dát alespoň nějaké góly,“ popisoval útočník Sparty Lukáš Juliš. To se povedlo, domácí nakonec prohráli 2:4 a fanoušci jim dlouho děkovali.



Sparta dostala s Villarrealem gól hned v 5. minutě, podle Juliše to ale domácí nezlomilo. „Určitě ne, měli jsme pak hodně šancí, mohli jsme to klidně otočit,“ hodnotil mladý útočník. Letenští měli skutečně mnoho příležitostí, jenže v zakončení se jim nedařilo.

A tak přišel trest, Villarreal dal ke konci prvního poločasu dva góly a najednou vedl 3:0. „Ten druhý gól nás poslal hodně dolů. Když jsem šel do kabin, chtělo se mi snad i brečet. Bylo to hrozně nezasloužený,“ mrzelo Juliše.

„Trochu se od nás štěstí odklonilo. My jsme takhle vyhráli například v Krasnodaru. Villarreal měl v první půli tři střely, dal tři góly, my měli šest a nedali jsme,“ pokračoval v hodnocení. „O přestávce jsme si ale řekli, že to dohrajeme se ctí a myslím, že se nám to povedlo. I trenér nám říkal, ať pokračujeme. Chtěli jsme dát hlavně nějaké góly a potěšit fanoušky,“ prozradil jedenadvacetiletý forvard.

Fotbalisté Sparty po prohraném čtvrtfinále Evropské ligy
Fotbalisté Sparty po prohraném čtvrtfinále Evropské ligy

Sparťané sice dostali hned z kraje druhého poločasu čtvrtý gól, pak ale zapnuli a najednou bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného byli jasně lepší, Villarreal zatlačili a dali dva góly. Navíc mohli přidat další.

„V 50. minutě to vypadalo špatně, ale naštěstí jsme to udělali ještě hezké a fanoušky to bavilo. Myslím, že jsme hráli velmi dobře. Loučíme se se ctí a vztyčenou hlavou,“ nepochyboval Juliš.

To ostatně ocenili i fanoušci. Sparťanští příznivci ještě před koncem zápasu spustili sborově pokřik „Hoši, děkujem“ a dlouhé minuty po utkání hráčům tleskali. Jejich snažení navíc ocenil i kotel hostujících fanoušků.

„Fanoušci byli úžasní, pro mě osobně je to něco neuvěřitelného, to jsem ještě nezažil. Tleskal nám i kotel Villarrealu, tak jsme jejich fanouškům zamávali. Bylo to krásný,“ zakončil Juliš.

Juliš: O půli to bylo krutý, povedlo se nám dohrát se ctí
Video se připravuje ...

Efektivita byla na straně soupeře, uznal sparťan Frýdek
Video se připravuje ...

Krejčí: Klobouk dolů před fanoušky. Chtěli jsme se jim odvděčit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud