Jakub Dvořák
24. srpna 2016 • 20:52

Chceme zažít znovu ty krásné zápasy v Evropě, tvrdí kapitán Lafata

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že chytl formu zrovna v tu nejlepší chvíli. Sparťanský kapitán David Lafata v neděli dvěma góly sestřelil v lize Jablonec a nyní se chystá na dánské Sönderjyske v odvetě play off Evropské ligy, po kterém se rozhodne, zda Sparta postoupí do základní skupiny. „Víme, o co hrajeme a chceme postoupit, abychom na podzim znovu zažili ty krásné zápasy v Evropě jako v minulé sezoně,“ řekl 34letý kanonýr na tiskové konferenci před čtvrtečním zápasem.



Dlouho se nemohl David Lafata v aktuální sezoně trefit. Střelecká muška nebyla vůbec přesná. Až najednou přišel zvrat. V neděli se vše zlomilo. Jablonci vstřelil zkušený útočník dva góly a ideálně se naladil na čtvrteční odvetu o postup do základní skupiny Evropské ligy.

„Čekal jsem na gól docela dlouho. Doufám, že mi to pomůže a ve čtvrtek na to navážu. Pokud tedy dostanu důvěru. Celkově si myslím, že výsledek 3:0 proti Jablonci je hodně dobrý a před tím zítřejším zápasem nám hodně pomůže,“ myslí si sparťanský kapitán.

Zatímco Dány čeká největší zápas v jejich historii a budou značně namotivováni, Sparta chce jasně potvrdit roli favorita. „Já sám už ani nevím, jaké to je hrát poprvé takhle o poháry. Je to dávno, kdy jsem začínal,“ usmál se Lafata na dotaz, jaké pocity v hráči dřímají před tak důležitým utkáním. „Jestli však oni hrají zápas kariéry, tak my to musíme brát stejně,“ dodal.

Ščasný: Musíme zvládnout roli favorita
Video se připravuje ...

Se Spartou by si navíc rád ještě jednou zopakoval senzační jízdu napříč Evropskou ligou, jako tomu bylo v minulém ročníku. „Chceme ty krásné zápasy znovu zažít,“ přiznal 34letý útočník.

Zároveň však dodává, že Letenské nečeká ve čtvrtek nic snadného. „I kvůli tomu prvnímu výsledku, který je ošidný, to nebude procházka růžovým sadem. Čeká nás těžké utkání, ale já věřím, že ho zvládneme,“ uvedl. „Zkušenosti na to máme a měli bychom je uplatnit,“ souhlasil s ohledem na minulost, kdy Sparta v play off vyřadila například nizozemské Zwolle či švýcarský Thun.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud