15. září 2016 • 15:29

Britský tisk o Spartě: Její výsledky s anglickými kluby nejsou úchvatné

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOUTHAMPTONU | Nelichotivou statistiku Sparty proti anglickým soupeřům, které neporazila od roku 1983, připomněl v dnešním vydání lokální deník Echo vycházející na jihu Anglie. „Není to úchvatná bilance,“ píše. Za největší hrozbu, na níž si Southampton musí dnes večer dát v úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy největší pozor, označil útočníka Davida Lafatu. Také se věnuje Tomáši Rosickému, jenž do dnešního utkání nezasáhne.



„Sparta sice hraje evropské poháry pravidelně, ale dobrou zprávou pro Southampton je, že zapomněla, jak porážet anglické kluby. V posledních čtrnácti zápasech ani jednou nevyhrála a pozoruhodné je, že vstřelila jen čtyři góly!“ napsal list Daily Echo a rozebral všechny zápasy Sparty proti anglickým mužstvům od West Hamu (2:1, 0:2) v sezoně 1964/65 až po Chelsea (0:1, 1:1) v ročníku 2012/13.

Fotbalisté Sparty se chystají na zápas Evropské ligy proti Southamptonu
Video se připravuje ...


Dále se věnuje návratu Tomáše Rosického do Sparty a připomíná, že do Anglie nepřiletěl. Nechybí ani přepis tiskové konference letenského kouče Zdeňka Ščasného o tom, že „ztráta Rosického je velká škoda“. Britské novináře však zaujala i shoda náhod, že kdysi „Malý Mozart“ začal v prvním týmu Sparty pod stejným trenérem, který ho koučuje i nyní po dlouhodobé štaci v zahraničí.

Echo se také vrací k úspěšné jízdě Letenských v minulé sezoně Evropské ligy a její čtvrtfinálové účasti, před kterou vyřadila Krasnodar a Lazio Řím. A Southampton varoval před Davidem Lafatou .

„To je pro 'saints' velká hrozba. Lafata byl nejlepším střelcem české ligy pětkrát v posledních šesti sezonách. A když nevyhrál korunu střelců, skončil druhý. Gólový útočník také vstřelil v jednom utkání předkola Ligy mistrů pět branek,“ píše Echo.

Na trénink přišel trenér ragbyové reprezentace

Rovněž cituje trenéra Southamptonu Clauda Puela, který popsal Spartu jako dobrý tým se zajímavými hráči. „Evropská liga není jednoduchá soutěž, protože některé týmy jsou zvyklé hrát pohárové zápasy pravidelně. Například Sparta hraje každou sezonu Ligu mistrů nebo Evropskou ligu. Pro nás je to důležité z hlediska zkušeností do budoucna, protože hodně mých hráčů bude hrát poháry poprvé,“ uvedl Puel. Fakt, že Sparta hrála Ligu mistrů naposledy v roce 2005, moc neřešil.

Lukáš Vácha a Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci před zápasem se Southamtonem
Video se připravuje ...


The Sun věnoval tomuto utkání jeden text, který je postavený přes trenéra anglické ragbyové reprezentace Eddieho Jonese, jenž navštívil včera tréninkové centrum Southamptonu. A třeba list Daily Telegraph se zápasu nevěnuje vůbec a spíš se soustředí na středeční zápasy Ligy mistrů a Manchester United. Mimochodem, výroky trenéra Josého Mourinha zaujaly i The Sun.

„Evropská liga není soutěž, kterou chce Manchester United hrát. Není to soutěž, kde chci být já. Není to soutěž, kde chtějí být moji hráči. Ale je to soutěž, kterou hrajeme. Taková je realita,“ prohlásil Mourinho.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Tisková konference pražské Sparty před utkáním se Southamptonem
Video se připravuje ...

Tisková konference Sparty před duelem v Southamptonu
Video se připravuje ...

Zdeněk Ščasný a Lukáš Vácha na tiskové konferenci Sparty před zápasem v EL
Video se připravuje ...

Tisková konference Sparty před utkáním se Southamptonem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud