29. září 2016 • 04:15

Pivarník věří v Plzni posilám. Šanci dostane Poznar, Ďuriš náhradníkem

Autor: jav, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Český mistr jde do druhého utkání základní skupiny Evropské ligy, Plzni stojí v cestě Austria Vídeň (ONLINE na iSport.cz od 21:05). Cíl je jasný: Zvítězit. Pomoci k tomu má i útočník Tomáš Poznar, jenž podle informací Sportu nastoupí v základní sestavě. Trenér Roman Pivarník už sebou má uzdravené marody, nicméně Patrik Hrošovský či Jakub Hromada si na šanci nejspíš ještě počkají.



Plzeň po rozpačitém vstupu do sezony během září stabilizovala sestavu i rozestavení 4-4-2. Vsadí na něj i tentokrát, v základní sestavě však chystá jednu zásadní změnu. Podle informací deníku Sport od první minuty vyběhne útočník Tomáš Poznar, jenž bude na hrotu operovat s Markem Bakošem. Na střeleckého fantoma minulé sezony Michala Ďuriše tak zbude jen místo mezi náhradníky.

„Po Zlíně, kdy jsme udělali asi osm změn, jsme sestavu stabilizovali. Mění se nám jeden, dva hráči, byla tam nějaká zranění. Teď jsou hráči zdraví, stále zvažujeme sestavu,“ odmítl prozradit bližší detaily k základní jedenáctce trenér Pivarník.

V záložní řadě se mu zabydlely dvě letní posily, albánský reprezentant Ergys Kace i Martin Zeman . Oba zapadli do koučovy koncepce a výrazně pomáhají ke zlepšenému projevu západočeského mužstva. Patrik Hrošovský či Jan Kovařík, kteří v minulé sezoně patřili ke stabilním oporám, si nyní musí počkat na šanci.

Viktoria dnes ve Vídni nebude bojovat pouze o důležité tři body, ale i o své jméno. Na evropské půdě totiž naposledy porazila před více než rokem Dinamo Minsk, od té doby v deseti utkáních neuspěla. Nyní má znásobenou motivaci tuhle nelichotivou sérii ukončit.

„Plán je jasný, chceme pokaždé v zápase dominovat. Narazíme na Austrii, její hráči také chtějí držet balon a vytvářet si prostory pro tvoření hry. Zápas ukáže, kdo dokáže být dominantní,“ nastínil Pivarník.

Ten se vrací na stadion, kde působil jako hráč i asistent trenéra. „Těším se hodně, strávil jsem tady pět krásných let. Vídeň mám rád, mám tu hodně známých. Vracím se sem jako turista i divák, co se chodí dívat na zápasy,“ uvedl plzeňský kouč.

Utkání ve Vídni začíná od 21:05, sledovat ho můžete ONLINE na iSport.cz.

Pravděpodobná sestava Plzně:
Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník , Limberský – Petržela, Hořava, Kace, Zeman – Poznar, Bakoš.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud