Hynek Preisler
7. prosince 2016 • 19:28

Pokorný jako talisman Liberce. Jediný je bez poskvrny, říká Trpišovský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ŘECKA | Zatímco v lize v posledních zápasech chyboval, na evropské scéně si liberecký kapitán Lukáš Pokorný drží letos skvostnou bilanci. Jen vyhrává. Kouč Slovanu Jindřich Trpišovský doufá, že ve čtvrtek (17.00) se Soluní sérii prodlouží.



„Odehrál letos v evropských pohárech pět zápasů a má pět vítězství. Jako jediný z nás je bez poskvrny,“ připomenul trenér Liberce Jindřich Trpišovský na oficiální tiskové konferenci před čtvrtečním zápasem na hřišti PAOK Soluň.

Slovan s šéfem obrany v sestavě dokonce v evropských pohárech v této sezoně inkasoval jen jediný gól! Hned v prvním utkání sezony ve 3. předkole Evropské ligy na hřišti rakouské Admiry Mödling. Ale pak již následovala tři čistá konta. Doma v odvetě s Admirou a dvakrát v play off s Larnakou, přes kterou prošli "modrobílí" do hlavní fáze.

Poté si však třiadvacetiletý obránce natrhl postranní vaz v levém koleni a o první čtyři kola v základní skupině přišel. Bez něj „modrobílí“ neslavili ani jednou. Znovu se radovali až v utkání 5. kola doma 3:0 nad Karabachem, když se liberecký odchovanec do sestavy vrátil a udržel postupové naděje. „Doufáme, že to bude pokračovat,“ dodal Trpišovský.

Fotbalisté Liberce si užívají chvíle volna před klíčovým zápasem
Video se připravuje ...

Pomůže Liberci Fiorentina?

Jeho tým potřebuje zítra nad Soluní vyhrát a ještě se upínat k paralelně hranému druhému utkání skupiny J, ve kterém nesmí Karabach doma s Fiorentinou bodovat, aby ho český tým mohl vystřídat na druhém postupovém místě.

„Až takové sci-fi to není,“ tvrdí Lukáš Pokorný. „Když zvládneme vyhrát a stejně nepostoupíme, i tak budeme mít dobrý pocit, že jsme alespoň potěšili ekonomy v klubu i lidi v Liberci,“ řekl Trpišovský s tím, že se určitě v průběhu utkání nebude pídit po průběžném výsledku z Baku.

„Také to určitě nebudu chtít vědět. Pro nás je důležitější to, co se děje na stadionu u nás a co dokážeme ovlivnit. Veškerá naše koncentrace by měla směřovat k tomuto zápasu,“ uzavřel Pokorný, s nímž v sestavě zatím Slovan v Evropě letos pouze vítězí. Pokud tuto sérii ve čtvrtek v Soluni neprodlouží, Liberec v evropských pohárech dohrál.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slovácko 2:2. Divočina! Dvě penalty, tři červené
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud