25. srpna 2017 • 16:00

Slavia chtěla Anglii. Astana? Sedneme do letadla a vysekáme je!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie se před losem základní fáze Evropské ligy těšili na jeden z anglických týmů nebo na AC Milán, nakonec ale museli vzít zavděk skupinou se španělským Villarrealem, izraelským Maccabi Tev Aviv a kazašskou Astanou. Podle červenobílých nejde o příliš atraktivní soupeře, ale zároveň věří, že mohou postoupit.



"Nejsou to moc atraktivní soupeři pro diváky a pro českou fotbalovou veřejnost, ale kvalitou jsou určitě silní. Přáli jsme si jednoho z anglických týmů, což nevyšlo, nicméně Villarreal je velice kvalitní soupeř se skvělými fotbalisty," citoval web Slavie kouče Jaroslava Šilhavého .

Také hráči měli jiné přání. "Chtěl jsem se podívat do Milána. Jsou to nepříjemní soupeři, favoritem skupiny bude Villarreal. My se o to ale popereme a doufáme, že postoupíme," podotkl kapitán Jiří Bílek.

"Věděli jsme, že tam určitě byly atraktivnější skupiny, ale my bereme to, co jsme dostali. Bude to nepříjemná skupina, ale dá se to zvládnout," doplnil obránce Michal Frydrych.

Za favorita Pražané jednoznačně považují Villarreal, semifinalistu Ligy mistrů z roku 2006 a přemožitele Sparty ze čtvrtfinále Evropské ligy v sezoně 2015/16. "Villarreal je extratřída, španělský fotbal, jsou nepříjemní," podotkl Bílek.

K zápasu s kazašským mistrem Astanou, která vypadla ve 4. předkole Ligy mistrů se Celticem Glasgow, budou muset slávisté cestovat téměř čtyři tisíce kilometrů, což je skoro pět hodin letu. Navíc v Astaně je o čtyři hodiny více.

SESTŘIH: Slavia - APOEL 0:0. Tlak i spousta šancí, ale sen o LM je pryč
Video se připravuje ...

"Čeká nás dlouhý let do Astany, kde je umělá tráva, nebude to úplně jednoduché. My jsme s tím ale počítali. Chceme hrát Evropskou ligu, tak se tomu musíme podřídit," konstatoval Frydrych.

"Ta vzdálenost i časový posun bude samozřejmě složitější, ale vybírat jsme si nemohli. Je to výborný tým. Hráli jsme v Kazachstánu s Libercem s Karagandou, takže víme, co nás čeká. Koneckonců Míra Beránek, který v klubu působí, tam trénoval, takže určitě dodá nějaké informace," připomněl Šilhavý, že bývalý kouč Slavie působil v Astaně v letech 2012 až 2013.

Také v Tel Avivu bude čekat Pražany exotické prostředí a patrně i velké vlhko. V Izraeli hrál náhradní slávistický brankář Přemysl Kovář, který chytal za Hapoel Haifa. "Přéma chytal tamní ligu, takže taky nepojedeme do neznáma," řekl Šilhavý.

"Cestování k pohárům patří. Kazachstán je asi nejdál, ale sedneme si do letadla, přiletíme tam a vysekáme je," smál se Bílek. "Astana je kazašský mistr, budou tam mít hodně cizinců, jiné podnebí, těžký zápas. To samé Izrael, taky velké vedro. Těžcí soupeři, bude to nepříjemné, ale my jsme také silný tým. Chceme jednoznačně postoupit," dodal.

Základní skupiny Evropské ligy 2017/18:

Skupina A: Villarreal, M. Tel Aviv, Astana, SLAVIA
Skupina B: D. Kyjev, YB Bern, Partizan Bělehrad, Skënderbeu Korçë
Skupina C: Braga, Razgrad, Hoffenheim, Basaksehir
Skupina D: AC Milán, Austria Vídeň. Rijeka, AEK Atény
Skupina E: Lyon, Everton, Atalanta, Apollon Limassol
Skupina F: FC Kodaň, Lok. Moskva, Š. Tiraspol, ZLÍN
Skupina G: PLZEŇ, FCSB, H. Beer Ševa, Lugano
Skupina H: Arsenal, BATE Borisov, 1. FC Köln, CZ Bělehrad
Skupina I: Salcburk, Marseille, Guimaraes, Konyaspor
Skupina J: Bilbao, Hertha, Luhaňsk, Östersunds
Skupina K: Lazio, Nice, Waregem, Arnhem
Skupina L: Petrohrad, San Sebastian, Rosenborg, V. Skopje

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Šilhavý: Škoda, měli jsme velkou šanci na postup
Video se připravuje ...

Hušbauer po APOELu: Nosítka třikrát za poločas, to je moc
Video se připravuje ...

Bořil po vypadnutí z LM: Zdržování APOELu? Měl jsem nervy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud