20. října 2017 • 13:33

Divočina na Evertonu: Kapitán se sápal po soupeři, brankáře zasáhl fanoušek

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Normálně by to byl jeden z mnoha soubojů, které nejsou ve fotbale oblíbeny, ale časté. Zbytečné dohrání brankáře však v zápase Evropské ligy mezi Evertonem a Lyonem (1:2) rozpoutalo na hřišti peklo. Po hodině hry se do sebe v Goodison Parku pustili jak hráči, tak i domácí fanoušci. Jeden z nich dokonce udeřil brankáře Lyonu do hlavy.



Zklamání, které se pomalu přelévá do frustrace. Taková je momentálně situace v kádru Evertonu. Liverpoolský celek měl před sezonou velké ambice, ale k jejich naplnění se zatím ani nepřiblížil.

A jinak tomu nebylo ani ve čtvrtek v Evropské lize proti Lyonu. Francouzský klub vedl gólem z penalty téměř hodinu hry. Everton se snažil jít za vyrovnáním stůj co stůj. Používal k tomu i typickou ostrovní hru, tedy dohrávání soubojů za každé situace. Jeden takový svedl kapitán Toffees Ashley Williams.

Po rohovém kopu se míč odrazil směrem ven z vápna a Williams za ním spěchal společně s brankářem Lyonu Anthonym Lopesem. Oba sváděli o míč souboj, ale nakonec jej hostující gólman ukořistil pro sebe. Následné vražení do brankáře, který nedržel balanc, si však už Williams neodpustil. A to se hráčům Lyonu vůbec nelíbilo. Okamžitě si to s ním přišli vyříkat. Z výměny názorů se však rozjela potyčka. Stačilo, aby Bertrand Traoré do kapitána Evertonu strčil.

„Stejně jako oni jsme chtěli vyhrát. Tohle se při vypjatých zápasech děje,“ reagoval na incident obránce Williams.

VIDEO: Podívejte se na incident mezi hráči Evertonu a Lyonu

Postupně se však vytvořila velká skupina hráčů, kteří se vzájemně pošťuchovali. A zapojili se i fanoušci. Jeden z příznivců Evertonu v jedné ruce držel malého chlapce a druhou se snažil odstrčit hlavu brankáře Lyonu, který ležel na bariéře mezi hřištěm a tribunou. Nervy na uzdě neudržel ani Williams, který v zápalu strkanice několikrát udeřil jednoho ze soupeřů. Z celého incidentu vyšel ale pouze se žlutou kartou.

Hráči Lyonu nevěřili, co se vůbec na trávníku odehrálo. „Nemyslím si, že by údery do hostujícího hráče patřili ke znakům anglického fotbalu,“ uvedl brankář Lopes. Toho se hned Bertrand Traoré, bývalý hráč Chelsea.

„Při těchto momentech, jako jsou rvačky, musíme držet při sobě. Není normální, aby fanoušek udeřil hráče, proto jsem se ho snažil bránit,“ řekl.

Strkanice mezi hráči Evertonu a Lyonu po faulu kapitána domácích Ashleyho Williamse
Strkanice mezi hráči Evertonu a Lyonu po faulu kapitána domácích Ashleyho Williamse

O několik minut později se Williamsovi povedlo vyrovnat, ale vítěznou trefu Lyonu obstaral již zmíněný Traoré. Pro Everton se jednalo o šestou prohru z posledních deseti zápasů.

„Ashley zkrátka nemá rád porážky a dnes byl trochu podrážděný,“ zastával se svého svěřence trenér anglického klubu Ronald Koeman. „Ale také si myslím, že hodně viny nesou i rozhodčí. Hráči Lyonu předváděli divadlo, hodněkrát simulovali, a sudí s tím nic nedělali,“ dodal nizozemský kouč.

Williams teď musí doufat, že nebude za své neurvalé chování dodatečně čelit disciplinární komisi UEFA. Podle britských médií je to však jasná věc a pouhá otázka času, kdy bude předvolán. Pro Everton, kterému start nové sezony zatím vůbec nevychází, by ztráta důležitého člena sestavy byla další ránou pod pás.

A co se týká fanouška, jenž v náruči držel malého chlapce s dudlíkem v puse a přitom atakoval brankáře Lyonu, toho už vedení Evertonu identifikovalo a bude mu znemožněn vstup na jakékoliv další zápasy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud