15. února 2018 • 23:05

Partizan - Plzeň 1:1. Remízu trefil Řezník, domácí dohrávali v deseti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně remizovali v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy na půdě Partizanu Bělehrad 1:1. Srbský celek se ujal vedení v 58. minutě, kdy se hlavou prosadil útočník Leandre Tawamba. O vyrovnání se postaral až v 81. minutě obránce Radim Řezník, který zužitkoval sklepnutí od Michaela Krmenčíka a hlavou překonal domácího brankáře. Partizan navíc zápas dohrával bez vyloučeného Mitroviče, ale strhnout výhru na svoji stranu už se Západočechům nepovedlo.



Góly

Domácí: 58. Tawamba

Hosté: 81. Řezník

Sestavy

Domácí: Stojković – Vulićević (C), Miletić, Mitrović, Urošević – M. Janković, Pantić, Jevtović, Z. Tošić – Soumah (71. Ivanović), Tawamba (90. Marković).

Hosté: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (60. Zeman), D. Kolář (78. Čermák), Kopic – Krmenčík (90+1. Chorý).

Náhradníci

Domácí: Jovičić, Marković, Ilić, Radin, Antonov, Jovanović, Ivanović

Hosté: Kozáčik, Zeman, Bakoš, Hájek, Havel, Čermák, Chorý

Karty

Domácí: Mitrović, Mitrović

Hosté: Hrošovský

Rozhodčí

Tasos Sidiropoulos – Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis – Anastasios Papapetrou, Alexandros Aretopoulos (všichni GRE)

Stadion

Stadion Partizana, Bělehrad

Trenér Viktorie Pavel Vrba pro první soutěžní utkání v roce 2018 zvolil očekávanou základní sestavu. V brance opět dostal šanci Hruška, který odchytal celou podzimní fázi soutěže.

Úvod nabídl především mnoho nepřesností z obou stran. První velkou šanci si až v 35. minutě vypracovali domácí, Soumaha ale zblízka vychytal Hruška. Z následného rohu Tawamba hlavičkoval těsně nad břevno.

Plzeňským se v ofenzivě nedařilo kombinovat a jejich nakopávané míče většinou končily u obrany Partizanu. Krátce před pauzou Petržela po Kopicově centru z voleje vystřelil nepřesně.

Lukáš Hejda brání útočníka Partizanu Tawambu
Lukáš Hejda brání útočníka Partizanu Tawambu

Hosté nezačali dobře ani druhý poločas a dostali se pod velký tlak srbského mistra. V 58. minutě Vuličevičův centr nešťastně přizvedl Limberský a Tawamba razantní hlavičkou překonal bezmocného Hrušku. Plzeňský brankář o chvíli později vytáhl Tošičovu přízemní střelu z úhlu.

V závěru se hráči Partizanu zatáhli a soupeře k dlouho k ničemu nepouštěli. Až v 81. minutě Krmenčík vrátil míč před branku a Řezník hlavou vyrovnal. Plzeň tak proměnila hned první střelu na branku a Řezník stylově oslavil 50. zápas v evropských pohárech.

O pět minut později byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí stoper Mitrovič. Na konci mohl rozhodnout střídající Čermák, ale z dobré pozice vypálil jen slabě doprostřed branky.

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Partizan Bělehrad - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Branky: 58. Tawamba - 81. Řezník. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.). ŽK: Mitrovič - Hrošovský . ČK: 85. Mitrovič. Diváci: 21.568.

Sestavy:

Partizan: Stojkovič - Vuličevič, N. R. Miletič, Mitrovič, Uroševič - Jankovič, Pantič, Jevtovič, Tošič - Soumah (71. Ivanovič), Tawamba (90. Markovič). Trenér: Djukič.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník , Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (60. Zeman ), Kolář (78. Čermák), Kopic - Krmenčík (90. Chorý). Trenér: Vrba.

Lukáš Hejda brání útočníka Partizanu Tawambu
Lukáš Hejda brání útočníka Partizanu Tawambu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud